کره مغزها؛ صبحانه ای سالم، مفید و خوشمزه
به گزارش مجله هاستفا، در سراسر جهان کره هایی که از مغزها تهیه می شوند محبوبیت زیادی پیدا نموده اند. این کره ها ارزش غذایی بالایی دارند، جایگزینی مناسب برای مواد غذایی مضر هستند و ذائقه بیشتر افراد با طعم آن ها سازگار است. مصرف کره ی مغزها باعث می گردد مدت بیشتری احساس سیری کنید چرا که غنی از پروتئین و فیبر هستند.
از آن جایی که این کره ها حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده و فیتواسترول هستند به حفظ سلامت قلب یاری می نمایند. مواد معدنی و ویتامین های موجود در کره مغزها تأثیر مثبتی روی عملکرد سیستم عصبی دارند، سیستم ایمنی را تقویت می نمایند و باعث می شوند پوست و موی سالم تری داشته باشید. علاوه بر این، کره مغزها خواص آنتی اکسیدانی دارند و از بدن در برابر عوامل بیماری زا محافظت می نمایند.
در فروشگاه های مواد غذایی انواع مختلفی از کره مغزها عرضه می گردد؛ از کره بادام زمینی و فندق گرفته تا کره پسته و حتی کره گردو. اما اگر این کره ها را در خانه تهیه کنید سالم تر هستند و طعم بهتری خواهند داشت.
اگر کره مغزها را به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید، علاوه بر بهره مندی از خواص بی نظیر آن ها به جمع هواداران این کره ها می پیوندید و شما هم مانند آن ها خواهید گفت که صبحانه بدون کره بادام زمینی نمی چسبد.
1. کره بادام زمینی
کره بادام زمینی سرشار از پروتئین است و به همین علت در بین ورزشکاران رشته پرورش اندام از محبوبیت زیادی برخوردار است و یکی از گزینه های اصلی در تغذیه ورزشی به شمار می رود. مصرف کره بادام زمینی تأثیر مثبتی روی عملکرد کبد، کلیه ها و سیستم عصبی دارد.
کره بادام زمینی حاوی مقادیر فراوانی آهن و اسید فولیک (ویتامین B9) است و به پیشگیری از کم خونی یاری می نماید، پتاسیم زیادی دارد و برای عضلات مفید است، منیزیم زیادی که در آن وجود دارد به حفظ سلامت استخوان ها و بهبود کیفیت خواب یاری می نماید و غنی از زینک و ویتامین B6 است و سیستم ایمنی را تقویت می نماید.
از طرفی دیگر، از آن جا که مصرف کره بادام زمینی سابقه ای طولانی دارد، پژوهش های زیادی روی آن صورت گرفته است. این پژوهش ها نشان می دهند مصرف منظم کره بادام زمینی می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را کاهش دهد.
ارزش غذایی کره بادام زمینی (یک وعده معادل دو قاشق غذاخوری)
- کالری: 191
- چربی: 16/4 گرم
- کربوهیدرات: 7/1 گرم
- پروتئین: 7/1 گرم
- فیبر: 1/6 گرم
روش تهیه کره بادام زمینی در خانه
برای اینکه یک کره بادام زمینی با بافتی نرم در خانه تهیه کنید، کافی است میزانی بادام زمینی را با کمی روغن و نمک داخل مخلوط کن بریزید و آن ها را مخلوط کنید. اگر می خواهید کره بادام زمینی شما بافتی نرم تر و شبیه به خامه داشته باشد، میزان روغن را بیشتر کنید. بعلاوه اگر می خواهید کره بادام زمینی شکلاتی تهیه کنید، میزانی پودر کاکائو یا شکلات تلخ چیپسی را همراه با مواد اصلی داخل مخلوط کن بریزید.
2. کره بادام
کره بادام روی عملکرد دستگاه گوارش تأثیر مثبت دارد و حاوی مواد معدنی مهمی است که دریافت مقادیر کافی از آن ها برای حفظ استحکام استخوان ها لازم است. کره بادام سرشار از کلسیم، منیزیم، منگنز و فسفر است. دو قاشق غذاخوری کره بادام می تواند نزدیک به 50 درصد از احتیاج روزانه به ویتامین E را تأمین کند. ویتامین E خواص آنتی اکسیدانی دارد و از چشم و قلب شما در برابر برخی بیماری ها محافظت می نماید. بیش از 65 درصد اسیدهای چرب موجود در بادام از نوع اشباع نشده هستند که به کاهش کلسترول و حفظ سلامت قلب یاری می نمایند. بعلاوه کره بادام منبعی غنی از فیبر است.
ارزش غذایی کره بادام (یک وعده معادل دو قاشق غذاخوری)
- کالری: 196
- چربی: 17/8 گرم
- کربوهیدرات: 6 گرم
- پروتئین: 7 گرم
- فیبر: 3/3 گرم
روش تهیه کره بادام در خانه
برای تهیه کره بادام باید میزانی بادام آسیاب شده را همراه با میزانی آب درون مخلوط کن بریزید و مخلوط کردن را تا جایی ادامه دهید که کره شما بافتی صاف پیدا کند.
3. کره گردو
علاوه بر میزان زیادی پروتئین، کره گردو حاوی آلفا لینولنیک اسید (ALA) است. این اسید چرب از خانواده اسیدهای چرب امگا 3 است که در منابع گیاهی وجود دارد. ALA می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد چرا که از بالا رفتن فشار خون و کلسترول و بعلاوه تصلب شرایین جلوگیری می نماید.
بعلاوه کره گردو حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده و ویتامین E است که هر دوی آن ها خواص ضدالتهابی دارند. با توجه به مواد مغذی موجود در کره ی گردو، مصرف این کره برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید است. علاوه بر این، کره گردو متابولیسم را تقویت می نماید، در بهبود عملکرد غده تیروئید مؤثر است و روی سلامت پوست و مو تأثیر مثبتی دارد.
ارزش غذایی کره گردو (یک وعده معادل دو قاشق غذاخوری)
- کالری: 170
- چربی: 14 گرم
- کربوهیدرات: 11 گرم
- پروتئین: 3 گرم
- فیبر: 1 گرم
روش تهیه کره گردو در خانه
میزانی گردو خام یا بوداده را داخل مخلوط کن بریزید و مخلوط کردن را تا جایی ادامه دهید که کره شما به خمیری با بافت نرم تبدیل گردد. هنگام مخلوط کردن، گردو روغن پس می دهد به این معنی که روغن طبیعی موجود در گردو از آن خارج می گردد و همین روغن باعث می گردد کره گردو بافتی نرم و خامه ای پیدا کند. بنابراین، لازم نیست همراه با گردو میزانی روغن یا آب داخل مخلوط کن بریزید.
4. کره پسته
کره پسته سرشار از فیبر است و روی عملکرد دستگاه گوارش تأثیر مثبت می گذارد. مصرف این کره باعث می گردد روده ها عملکرد بهتری داشته باشند و به پاک سازی سموم از بدن یاری می نماید. بعلاوه کره پسته حاوی ویتامین های E، A و ویتامین های گروه B است که دریافت میزان کافی از آن ها برای حفظ سلامتی لازم است.
ویتامین E که روند پیری را به تأخیر می اندازد و از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می نماید، ویتامین A که برای حفظ سلامت چشم ها به آن احتیاج دارید و ویتامین های گروه B که در تبدیل کالری به انرژی مورد احتیاج بدن نقش دارند. یکی دیگر از ویژگی های ممتاز کره پسته فراوان بودن مواد معدنی در آن است. کره پسته منبعی غنی از پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر و مس است.
ارزش غذایی کره پسته (یک وعده معادل دو قاشق غذاخوری)
- کالری: 180
- چربی: 13 گرم
- کربوهیدرات: 9گرم
- پروتئین: 6 گرم
- فیبر: 3 گرم
روش تهیه کره پسته در خانه
طعم کره پسته کمی شیرین است و برای تهیه آن ابتدا باید پسته ها را به صورت خشک و بدون روغن کمی تفت دهید و سپس آن ها را آسیاب کنید تا کره ای شبیه به خمیر داشته باشید.
5. کره فندق
کره فندق برای قلب و عروق مفید است و روی عملکرد سیستم عصبی و دستگاه تنفسی تأثیر مثبت می گذارد. کره فندق سرشار از اسید اولئیک است و اسید اولئیک نوعی اسید چرب اشباع نشده است که می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و بروز سکته مغزی را کاهش دهد. بعلاوه کره فندق منبعی غنی از ویتامین E است و از نظر وجود قندهای طبیعی، کاملاً بدون قند است.
ارزش غذایی کره فندق (یک وعده معادل دو قاشق غذاخوری)
- کالری: 160
- چربی: 14 گرم
- کربوهیدرات: 8 گرم
- پروتئین: 5 گرم
- فیبر: 1 گرم
روش تهیه کره فندق در خانه
برای تهیه کره فندق باید از فندق های بوداده بهره ببرید و ریختن این فندق ها در مخلوط کن تنها کاری است که باید انجام دهید. البته بهتر است قبل از بو دادن، پوست فندق ها را جدا کنید.
6. کره بادام هندی
در بین کره مغزها، کره بادام هندی شیرین تر از بقیه است و برای کسانی که می خواهند مصرف شکر یا سایر شیرین نماینده ها را کاهش دهند گزینه بسیار خوبی است.کره بادام هندی سیستم ایمنی را تقویت می نماید، هموگلوبین را افزایش می دهد و کلسترول را کاهش می دهد. کره بادام هندی حاوی امگا3 است و برای تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامت استخوان ها و تنظیم کلسترول و فشار خون بسیار مفید است. بعلاوه کره بادام هندی منبعی غنی از منیزیم و مس است.
ارزش غذایی کره بادام هندی (یک وعده معادل دو قاشق غذاخوری)
- کالری: 195
- چربی: 17 گرم
- کربوهیدرات: 9/7 گرم
- پروتئین: 3/9 گرم
- فیبر: 1 گرم
روش تهیه کره بادام هندی در خانه
بادام هندی مغزی است که به طور طبیعی چرب است و برای تهیه کره آن لازم نیست روغن اضافه کنید. میزانی بادام هندی را داخل مخلوط کن بریزید و مخلوط کردن را تا جایی ادامه دهید که کره شما بافتی صاف و نرم پیدا کند.
نگهداری از کره هایی که در خانه تهیه می کنید
کره مغزها اگر در خانه تهیه گردد مواد نگهدارنده ندارد و ماندگاری آن ها طولانی نخواهد بود. توصیه می گردد کره هایی را که در خانه تهیه می کنید داخل ظروف شیشه ای دردار بریزید و آن ها را در یخچال نگهداری کنید. از قرار دادن کره مغزها در معرض نور، گرما و هوا خودداری کنید و بعد از هر نوبت استفاده، بقیه کره را سریعاً به یخچال برگردانید.
منابع: Masterclass, Foodtolive, Womenshealthmag
منبع: دیجیکالا مگ