مطالعات محققان تاثیر ویتامین دی بر پیشگیری از کرونا را تایید نمی کند

به گزارش مجله هاستفا، تهران (پانا) - نتایج مطالعات دانشگاه های مختلف دنیا، هنوز این مسئله را که ویتامین دی می تواند برای محافظت در برابر ویروس کرونا موثر باشد، تایید نکرده است.

مطالعات محققان تاثیر ویتامین دی بر پیشگیری از کرونا را تایید نمی کند

به گزارش خبرنگاران به نقل از مدیکال اکسپرس، مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که افزایش سطح ویتامین D ممکن است افراد را در برابر کووید-19 محافظت کند، اما این نتایج همچنان برای محققان محلی از ابهام بوده و هنوز هیچ اظهارنظر قطعی در این باره وجود ندارد.

مطالعه ای که توسط دانشمندان دانشگاه مک گیل در کبک کانادا در این رابطه صورت گرفته است، نشان می دهد شواهد ژنتیکی از ویتامین D به عنوان اقدامی محافظت نماینده در برابر کووید-19 پشتیبانی نمی نماید.

توانایی ویتامین D برای محافظت در برابر بیماری شدید کووید-19 مورد توجه متخصصان بهداشت عمومی است، اما شواهد از این مسئله پشتیبانی محدودی دارد. برای ارزیابی رابطه بین سطح ویتامین D و حساسیت و شدت کووید-19 محققان یک مطالعه تصادفی سازی مندلی را با استفاده از انواع ژنتیکی که به شدت با افزایش سطح ویتامین D مرتبط هستند، انجام دادند. نویسندگان انواع ژنتیکی 4134 فرد مبتلا به کووید-19 و 1 میلیون و 284 هزار و 876 نفر فاقد کووید-19 را از 11 کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا معین گردد آیا استعداد ژنتیکی برای سطوح بالاتر ویتامین D با نتایج بیماری شدیدتر در افراد مبتلا به کووید-19 ارتباط دارد یا خیر.

نتایج نشان داد که هیچ مدرکی در خصوص ارتباط بین سطح ویتامین D پیش بینی شده از نظر ژنتیکی و حساسیت کووید-19، بستری شدن در بیمارستان یا بیماری شدید وجود ندارد، بنابراین افزایش سطح ویتامین D در گردش خون به وسیله مصرف مکمل ممکن است باعث بهبود نتایج کووید-19 در جمعیت عمومی نگردد، با این حال این مطالعه چندین محدودیت مهم داشت از جمله اینکه این تحقیق افراد مبتلا به کمبود ویتامین D را شامل نمی گردد و این احتمال وجود دارد که بیماران با کمبود واقعی از مکمل های محافظت و نتایج مربوط به کووید-19 بی بهره باشند.

به گفته محققان مکمل ویتامین D به عنوان یک اقدام بهداشت عمومی برای بهبود نتایج با این مطالعه پشتیبانی نمی گردد. از همه مهمتر نتایج ما نشان می دهد که سرمایه گذاری در سایر روش های درمانی یا پیشگیری باید برای آزمایش های بالینی تصادفی کووید-19 در اولویت قرار گیرد.

دکتر باتلر-لاپورت تاکید می نماید تفسیر بیشتر مطالعات ویتامین D بسیار سخت است، زیرا آن ها نمی توانند عوامل خطر شناخته شده برای کووید-19 شدید مانند سن و بیماری های زمینه ای را که پیش بینی نماینده ویتامین D پایین هستند، نیز تنظیم نمایند؛ بنابراین بهترین روش برای پاسخ به سوال تاثیر ویتامین D به وسیله آزمایش های تصادفی است، اما این موارد پیچیده و دارای منابع فشرده هستند و طی یک بیماری همه گیر مدت زمان طولانی را می طلبد. تصادفی سازی مندلی می تواند بینش واضح تری در خصوص نقش عوامل خطر مانند ویتامین D ارائه د هد، زیرا آن ها می توانند سوگیری بالقوه ناشی از عوامل خطر مرتبط مانند بیماری های مزمن را کاهش دهند. در گذشته تصادفی سازی مندلی به طور مداوم نتایج آزمایش های عظیم، گران قیمت و به موقع ویتامین D را پیش بینی می نماید. در اینجا این روش شواهد روشنی را نشان نمی دهد که مکمل ویتامین D تاثیر زیادی بر نتایج کووید-19 خواهد داشت.

نماشو: شبکه تبلیغاتی نماشو | آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، ثبت آگهی رایگان، آگهی رایگان اینترنتی، رپورتاژ رایگان

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 7760

به "مطالعات محققان تاثیر ویتامین دی بر پیشگیری از کرونا را تایید نمی کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مطالعات محققان تاثیر ویتامین دی بر پیشگیری از کرونا را تایید نمی کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید