طرز تهیه ترشی لوبیا سبز (خانگی و فوری)
به گزارش مجله هاستفا، با طرز تهیه ترشی لوبیا سبز شما یک گام دیگر در دنیای جادویی طعم ها پیش خواهید رفت. شاید این ترشی چندان برایتان آشنا نباشد، اما کافی است گذارتان به یکی از شهرهای شمالی ایران بیفتد و کمی در بازار آن شهر پرسه بزنید؛ ترشی لوبیا سبز هم یکی از ده ها ترشی عجیبی است که با آن روبه رو خواهید شد. طرز تهیه ترشی لوبیا سبز، با همه جذابیتش، وقت چندانی از شما نمی گیرد؛ کافی است کمی لوبیا سبز داشته باشید و اندکی وقت؛ آن وقت با مواد اولیه ای دم دست که در هر خانه ای یافت می گردد، طعم جادوی این ترشی را به سفره تان راه خواهید داد.
در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی به مواد اولیه مورد احتیاج و فرایند آماده سازی این ترشی خوشمزه بیندازیم.
ترشی لوبیا سبز | |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان تهیه | 30 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خوشمزه
برای تهیه لوبیا سبز خوشمزه، بهتر است که در انتخاب لوبیا سبز نیز دقت نموده و سراغ نوع لطیف و نازک آن بروید تا طعم ترشی بهتر شده و ظاهر مجذوب کننده تری نیز داشته باشد.
مواد لازم برای طرز تهیه ترشی لوبیا سبز فوری
برای آن که بتوانید در منزل به راحتی ترشی لوبیا سبز را آماده کنید، پیش از هر چیزی ضروری است که مواد اولیه زیر را مهیا نموده باشید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
لوبیا سبز | 450 گرم |
نمک | 5 قاشق غذاخوری |
سیر خرد شده | 3 حبه |
دانه فلفل سیاه | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز خرد شده | 4/1 قاشق غذاخوری |
سرکه | 1 و نیم فنجان |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
شوید خرد شده | 1 فنجان |
مراحل تهیه ترشی لوبیای سبز فوری ساده
مراحل زیر را برای تهیه ترشی لوبیا سبز خیلی خوشمزه فوری و البته ساده، دنبال کنید:
- مرحله اول: سه لیتر آب را با یک قاشق نمک به جوش آورید.
- مرحله دوم: لوبیاها را به میزان مناسبی برش بزنید تا در ظرف ترشی به صورت عمودی قرار بگیرند.
- مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خالی، باید لوبیاها را به آب در حال جوش اضافه کنید و آن ها را برای یک دقیقه بجوشانید.
- مرحله چهارم: بعد از یک دقیقه، لوبیاها را آبکشی کنید و در آب سرد قرار دهید که خنک شوند و سپس مجدداً آن ها را آبکشی کنید.
- مرحله پنجم: سیر، فلفل سیاه و فلفل قرمز را داخل ظرف ترشی بریزید.
- مرحله ششم: لوبیاهای آبکش شده را به صورت عمودی داخل ظرف ترشی بچینید.
- مرحله هفتم: آب، سرکه و شکر را به همراه سه قاشق غذاخوری نمک در قابلمه ای مناسب بریزید.
- مرحله هشتم: شویدها را داخل دستمال بپیچید و ِدستمال را ببندید.
- مرحله نهم: دستمال را در قابلمه آب و سرکه قرار دهید و اجازه دهید بجوشد.
- مرحله دهم: بعد از 10 دقیقه جوشیدن آب، دستمال حاوی شوید را از آن خارج کنید و به جوشاندن آب و سرکه ادامه دهید.
- مرحله یازدهم: بعد از 5 دقیقه شعله را خاموش کنید و اجاز دهید که اندکی خنک گردد.
- مرحله دوازدهم: سرکه را روی لوبیاها بریزید و بدون این که درب ظرف را ببندید، اجازه دهید به دمای اتاق برسد.
- مرحله سیزدهم: اجازه دهید ترشی لوبیاسبز در ظرف دربسته برای هفت روز در یخچال بماند.
- مرحله چهاردهم: ترشی شما حاضر است و می توانید آن را نوش جان کنید.
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه فرنگی خوشمزه
شما می توانید در تهیه ترشی لوبیا سبز از گوجه یا دیگر صیفی جات هم بهره ببرید. طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه اصلا سخت نیست. شما می توانید به میزان دلخواه گوجه گیلاسی یا گوجه های کوچک ترش را به ترشی تان اضافه کنید؛ فقط حواستان باشد که این کار را همزمان با چیدن لوبیا سبزها در ظرف ترشی انجام دهید و قبل از هر چیز گوجه ها را پاک کنید و روی هر یک از آن ها دوسه سوراخ کوچک ایجاد کنید.
نکته: طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه و گل کلم نیز بسیار ساده بوده و یک ترشی خوشمزه را به این ترتیب تدارک خواهید دید. به همین شکل شما می توانید به این ترشی، علاوه بر گوجه فرنگی، برش های تکه ای گل کلم نیز اضافه کنید. در صورتی که بخواهید ترشی زودتر آماده گردد، بهتر است که گل کلم ها را کمی جوشانده و پس از آن که آب اضافی آن ها خارج شده و خوب خشک شدند، به مواد ترشی اضافه کنید. در نظر داشته باشید که در طرز تهیه و نگهداری ترشی ، خشک کردن مواد ترشی از اهمیت زیادی برخوردار است که مانع از کپک زدن ترشی خواهد شد.
خواص لوبیا سبز
لوبیا سبز خواص قابل توجهی دارد که مصرف آن را برای سلامت عمومی بدن، مفید می سازد. از جمله خواص آن می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- لوبیا سبز سرشار از ویتامین C، B1، K1 و همین طور فیبر است. این نوع لوبیا مواد معدنی از جمله فسفر، آهن، نیاسین، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فولات دارد. به علاوه لوبیا سبز را به عنوان یک منبع امگا 3 می شناسیم.
- از لوبیا سبز می توانید برای کاهش فشار خون بهره ببرید و مصرف منظم آن ریسک ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد. به جز آن این نوع لوبیا بهبود دهنده زخم های گوارشی بوده و از تخریب سلول های روده جلوگیری می نماید. لوبیا سبز برای دیابت و گرفتگی عروق مفید است و حملات میگرنی را به حداقل می رساند.
مضرات ترشی لوبیا سبز
مصرف لوبیا سبز، با وجود فواید فراوانش، برای همه مفید نیست. قبل از اینکه هوس خوردن این ترشی خوشمزه به سرتان بزند، بهتر است موارد منع مصرف را مطالعه کنید:
- مصرف این ترشی برای بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی و کیسه صفرا مضر است؛ زیرا لوبیا سبز اگزالات دارد.
- ترشی لوبیا سبز برای خردسالان مضر است؛ پنج یا شش عدد لوبیا سبز می تواند سلامتی خرسالان را به خطر بیندازد.
- برای بیماران مبتلا به زخم معده یا اختلالات معده مضر است؛ می تواند خونریزی معده ایجاد کند (بیشترجوشاندن لوبیا سبز می تواند این خطر را کاهش دهد).
- لوبیا سبز بسیار نفاخ است.
ترشی لوبیا سبز، ترشی مجذوب کننده و خوشمزه…
در بالا نگاهی به طرز تهیه ترشی لوبیا سبز انداختیم و روش تهیه دو نوع مختلف از این ترشی خوشمزه را دنبال کردیم. شما چه انواع دیگری از ترشی لوبیا سبز را می شناسید و تجربه تهیه آن را دارید که در اینجا به آن ها اشاره ای ننموده باشیم؟ پیشنهاد می کنیم که این موارد را در بخش نظرات با ما و کاربران دیگر وب سایت به بحث و اشتراک بگذارید.
منبع: اسنپ فود