دستور بیج بیج با گوشت چرخ نموده به روش گیلانی های قدیمی در 30 دقیقه

به گزارش مجله هاستفا، بیج بیج یک غذای محلی استان های شمالی ایرانی است که پخت آن برای و بیشتر در استان های گیلان و مازندران و استان زنجان از دوره قاجار رایج است. این غذای فوری و سه سوته که برای و نیز یک گزینه مناسب است با نام واویشکا نیز شناخته می گردد. بیج بیج را با دستور پخت های مختلفی تهیه می نمایند اما رایج ترین آن طرز تهیه بیج بیج با گوشت چرخ نموده است. نخستین بار گیلانی ها بیج بیج را درست کردند و به صورت خورشت با برنج یا کمی کم آب تر به صورت یک غذای نونی آن را سرو کردند. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه بیج بیج می پردازیم و نکات مهمی که در طبخ این خوراک/ خورش شمالی باید رعایت گردد نیز با شما در میان خواهیم گذاشت.

دستور بیج بیج با گوشت چرخ نموده به روش گیلانی های قدیمی در 30 دقیقه

مواد لازم برای تهیه بیج بیج شمالی (گیلانی و مازندرانی)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده300 گرم
گوجه فرنگی2 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
سیب زمینی2 عدد بزرگ
آبغوره یا آب نارنج4 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
برنج یا نانبرای سرو بیج بیج

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت بیج بیج گیلانی: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه بیج بیج به روش سنتی و قدیمی

اگر در پی رسپی یک غذای متنوع و دو سوته هستید بیج بیج که یک غذای رشتی و مازنی به ویژه آملی است یک پیشنهاد ویژه برای سرو با نان یا برنج است.

مرحله اول: پیاز داغ را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه بیج بیج شمالی یک عدد پیاز درشت را بشویید، پوست بگیرید و سپس به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک تابه با مقدار مناسب انتخاب کنید، میزانی روغن سرخ کردنی در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. سپس پیازهای نگینی را به روغن داغ شده اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که پیازها سبک و شیشه ای شوند.

می توانید برای تهیه پیاز داغ منجمد و روغن سرخ کردنی به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: گوشت چرخ نموده را به پیاز داغ اضافه کنید

حالا باید گوشت چرخ نموده را به پیاز داغ اضافه کنید و به همراه پیاز داغ به خوبی با هم مخلوط کنید تا زمانی که گوشت چرخ نموده تفت بخورد و تغییر رنگ دهد.

می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: ادویه ها را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه بیج بیج، ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به تابه روی حرارت اضافه کنید. ادویه ها را در گوشه ای از تابه تفت دهید تا از حالت خامی دربیایند و عطر آنها بلند گردد. سپس ادویه ها را با گوشت مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا گوشت رنگ بگیرد.

می توانید برای تهیه انواع ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: رب گوجه فرنگی را با گوشت چرخ نموده تفت دهید

وقتی که گوشت به خوبی تفت خورد و رنگ آن عوض شد، یک قاشق غذاخوری رب گوجه () را به محتویات تابه اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا از خامی درآید و رنگ آن به تیرگی متمایل گردد، سپس تمام مواد را به همراه رب گوجه فرنگی با هم ترکیب کنید.

می توانید برای تهیه رب گوجه فرنگی به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: پوره گوجه فرنگی را آماده و به مایه بیج بیج اضافه کنید

در طرز تهیه بیج بیج با گوجه، به پوره گوجه فرنگی احتیاج دارید. 2 عدد گوجه درشت را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. گوجه ها را با رنده و یا با مخلوط کن به شکل پوره دربیاورید و به باقی مواد اضافه کنید.

تمام مواد بیج بیج را به خوبی هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند و عطر و طعمشان به خورد یکدیگر برود. کمی زمان بدهید تا آب گوجه فرنگی کاملا کشیده گردد و گوجه به روغن بیفتد.

مرحله ششم: چاشنی را اضافه کنید و خوراک بیج بیج را بپزید

بعد از تبخیر شدن آب گوجه فرنگی، 4 قاشق آب نارنج یا آبغوره را به دلخواه به بیج بیج اضافه کنید، سپس 3/4 لیوان دسته دار فرانسوی به آن آب جوش اضافه کنید. در تابه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بیج بیج به خوبی بپزد و جا بیفتد.

آبغوره و آب نارنج را به روش های حضوری و اینترنتی از می توانید تهیه کنید.

مرحله هفتم: سیب زمینی را سرخ کنید

برای تهیه بیج بیج به روش سنتی و قدیمی مازندرانی و گیلانی و در فاصله جا افتادن آن، باید به سراغ درست کردن سیب زمینی سرخ نموده بروید. 2 عدد سیب زمینی را به خوبی بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.

سیب زمینی های نگینی را با میزانی روغن و زردچوبه و نمک در یک تابه جداگانه تفت دهید تا کاملا سرخ شوند. سیب زمینی سرخ شده را برای تزیین نهایی بیج بیج کنار بگذارید.

مرحله آخر: بیج بیج را سرو کنید

بعد از حدود سی دقیقه، زمانی که آب بیج بیج کشیده شد و به روغن افتاد بیج بیج شمالی آماده سرو است. آن را به همراه سیب زمینی سرخ شده در ظرف مناسب بریزید و در کنار ب یا سرو کنید که خود شمالی ها به آن بیج بیج پلو می گویند. بعلاوه این غذا را به صورت خوراک و به همراه نان نیز می توانید میل کنید.

می توانید برای تهیه انواع برنج و نان به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه بیج بیج گیلان و مازندران به صورت خورشت یا خوراک

  • بهتر است از ترکیب گوشت گوسفندی و گوشت گوساله در گوشت چرخ نموده بهره ببرید.
  • این غذا معمولا به صورت غلیظ سرو می گردد، با این حال شما می توانید این غذا را متناسب با ذائقه خود رقیق و خورشتی و یا غلیظ به صورت خوراک درست کنید.
  • سیب زمینی سرخ شده را با بیج بیج می توانید مخلوط کنید یا مانند دستور فوق در کنار آن سرو کنید.
  • به جای آبغوره یا آب نارنج از گرد غوره (طرز تهیه گرد غوره)، آبلیمو یا هر چاشنی ترش دیگری در این غذا نیز می توان استفاده کرد.
  • برای آنکه خوراک بیج بیج عطر و طعمی مجلسی تر پیدا کند، می توانید در ده دقیقه آخر پخت کمی زعفران غلیظ دم نموده به آن اضافه کنید.
  • برای طرز تهیه بیج بیج با قارچ، کافی است میزانی قارچ را بشویید، اسلایس کنید و روی حرارت تفت دهید تا آب آن کشیده گردد، سپس به ترکیب گوشت چرخ نموده اضافه و با هم مخلوط کنید.
  • در بعضی از رسپی های قدیمی این غذا، بیج بیج را با تخم مرغ نیز درست می نمایند. تخم مرغ را به شکل نیمرو درست می نمایند و به صورت درسته روی غذا قرار می دهند یا با دیگر محتویات خورشت هم می زنند.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن بیج بیج شمالی اصیل

چرا گوشت چرخ نموده در خورش بیج بیج خوب نمی پزد؟

گوشت را باید قبل از اضافه کردن نمک و رب گوجه فرنگی به خوبی تفت دهید. اگر گوشت پخته نشده باشد و شما نمک و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید، گوشت دیگر نخواهد پخت.

چرا گوشت چرخ نموده گوله گوله می گردد و به طور یکنواخت باز نمی گردد؟

گوشت چرخ نموده را حتما باید روی حرارت ملایم تفت دهید. اگر حرارت بالا باشد گوشت چرخ نموده گلوله گلوله می گردد و ظاهر خوبی در غذا پیدا نمی کند.

آیا می توان بیج بیج را با مرغ را تهیه کرد؟

بله. برای طرز تهیه بیج بیج با مرغ باید سینه مرغ را به صورت مکعبی کوچک خرد کنید و سپس به همراه پیاز داغ تفت دهید. بقیه مراحل مشابه با طرز تهیه بیج بیج با گوشت چرخ نموده انجام می گردد.

محصولات مرتبط

پودر دارچین پت 80 گرمی فامیلا

58,900 تومان 59,900 تومان 2% تخفیف

زعفران دو گرمی نوین زعفران

392,900 تومان 445,000 تومان 12% تخفیف

زردچوبه 75 گرمی

54,700 تومان 55,000 تومان 1% تخفیف

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

77,900 تومان 88,900 تومان 12% تخفیف

آبلیمو پت 950 گرم کیمبال

81,900 تومان 88,500 تومان 7% تخفیف

آبغوره 500 گرم شیشه سمیه

74,900 تومان 75,500 تومان 1% تخفیف

رب گوجه فرنگی 800 گرمی رعنا

50,400 تومان 59,500 تومان 15% تخفیف

رب گوجه فرنگی آسان بازشو 800 گرمی روژین

55,900 تومان 67,000 تومان 17% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 1620 گرمی فامیلا

106,900 تومان 109,600 تومان 2% تخفیف

روغن سرخ کردنی کم جذب2250گرمی اویلا

126,900 تومان 138,100 تومان 8% تخفیف

سبزی کوکو 400 گرمی نوبر سبز

47,900 تومان 53,700 تومان 11% تخفیف

نخود فرنگی منجمد 400 گرم نوبر سبز

65,900 تومان 77,700 تومان 15% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 شهریور 1403 بروزرسانی: 17 شهریور 1403 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 13168

به "دستور بیج بیج با گوشت چرخ نموده به روش گیلانی های قدیمی در 30 دقیقه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور بیج بیج با گوشت چرخ نموده به روش گیلانی های قدیمی در 30 دقیقه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید