15 بازی شبیه زلدا برای کسانی که کنسول نینتندو ندارند
به گزارش مجله هاستفا، سری افسانه زلدا (The Legend of Zelda) یکی از نمادین ترین فرنچایزهای صنعت گیم است، بنابراین جای تعجب ندارد که لینک (Link) کوچک و دلاوری هایش تأثیر عمیقی روی بازی های زیادی گذاشته اند. قلمروهای جادویی، سیاه چاله هایی پر از پازل و دنیایی پر از دشمن، راه های مخفی و شخصیت های غیرقابل بازی عجیب از ویژگی های شاخص مجموعه هستند. پس از انتشار افسانه زلدا: نفش وحش (Legend of Zelda: Breath of the Wild)، محیط دنیاباز بزرگ هم به ویژگی های مجموعه اضافه شده است.
با اینکه در فکر و قلب ما هیچ بازی نمی تواند جای افسانه زلدا را بگیرد، برخی بازی ها هستند که با الهام گیری از فرمول این مجموعه تجربه های دلنشینی خلق کرده اند. اگر کنسول های نینتندو را ندارید، موقع بزرگ شدن تجربه بازی های زلدا را از دست دادید و یا طرفدار هاردکور مجموعه هستید، تمام بازی های آن را تا آخر بازی کرده اید و به تجربه ای نو، ولی مشابه نیاز دارید، در ادامه 15 کلون زلدای برتر معرفی شده اند:
15. انوداین (Anodyne)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4، iOS، اندروید
سال انتشار: 2013
انوداین یک کلون زلدای سورئال است که تقریبا به طور کامل در فکر شخصیت اصلی اتفاق می افتد. در این بازی به جای اکتشاف طبیعت معادل های انتزاعی، عجیب غریب و رویاگونه واقعیت را اکتشاف می کنید. برخی از این منظره ها زیبا هستند و برخی دیگر مخوف. در انوداین حس لذت اکتشاف (Wanderlust) و آسیب پذیر بودن حاکم است، دو حسی که شاخصه بازی های اولیه زلدا بودند.
14. تری دی دات گیم هیروز (3D Dot Game Heroes)
پلتفرم: پلی استیشن 3
سال انتشار: 2010
تری دی دات گیم هیروز مثل بازی های اولیه زلدا روی NES است، با این تفاوت بزرگ که به جای دوربین ایزومتریک بالا به پایین، دوربین آن سوم شخص است و می توان آن را آزادانه حرکت داد. در این بازی اکتشاف و سیاه چاله نوردی نقش مهمی دارند. سیستم سلامتی بازی هم با سیب های قرمز تعیین شده است. این بازی واقعا شبیه تجلیل خاطری وفادارانه از بازی های قدیمی نینتندو به نظر می رسد که در آن فقط یک سری از جزئیات تغییر کرده اند.
البته منظورمان این نیست که بازی از خودش هویت ندارد! این بازی به نوبه خود لذت بخش است و گرافیک بلوک محور آن در زمان انتشار بسیار خاص به نظر می رسید (تا اینکه دو سال بعد ماینکرفت (Minecraft) که گرافیکی مشابه دارد، به پدیده ای دنیای تبدیل شد). همچنین در بازی می توانید شخصیتتان را به هر شکلی که می خواهید دربیاورید. اگر در اینترنت جست وجو کنید، می توانید شخصیت های خلاقانه ای مثل کلاود استرایف، مگا من و حتی خود لینک را پیدا کنید که طرفداران ساخته اند.
13. سایکونات ها (Psychonauts)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، پلی استیشن 2، ایکس باکس
سال انتشار: 2005
تمرکز اصلی سایکونات ها روی سکوبازی است؛ یعنی پریدن از روی یک سکوی خطرناک به سکوی خطرناکی دیگر. از این لحاظ نسبت به بازی های دیگر فهرست تفاوت دارد و شاید یک کلون زلدای استاندارد به نظر نرسد. با این حال، بخش زیادی از تجربه بازی شامل اکتشاف دنیایی خیال انگیز و پرجزئیات می شود که از شخصیت های عجیب غریب و پازل های محیطی پر شده است و می توانید با قابلیت های نوی که در طول ماجراجویی اتان به دست می آورید، راه های نو باز کنید. این بازی در زمان انتشار فروش خوبی نداشت، ولی هرکس که آن را بازی کرده باشد، به شما خواهد گفت که چه تجربه فراموش نشدنی بوده است.
12. دارک سایدرز 2 (Darksiders 2)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، پلی استیشن 3 و 4، ایکس باکس 360 و ایکس باکس وان، Wii U و سوییچ
سال انتشار: 2012
دارک سایدرز 1 چنان کپی واضحی از زلدا بود که ممکن بود توی ذوق بزند. ولی دارک سایدرز 2 سعی کرد هویت منحصر به فردی برای خود ایجاد کند و پیروز هم بود. در این بازی فضای بیشتری برای اکتشاف طراحی شده، گزینه های شخصیت سازی (Customize) بیشتری برای پروتاگونیست بازی مرگ (بله، در این بازی نقش خود مرگ را بازی می کنید) وجود دارد و در نتیجه سبک بازی با او متنوع تر است، و حتی عنصر مجذوب کننده نقش آفرینی یعنی غنیمت (Loot) هم به بازی اضافه شده است. این بازی به میزان دارک سایدرز 1 شبیه کلون زلدا به نظر نمی رسد، ولی همچنان تمرکز گیم پلی آن روی اکتشاف، باس فایت هایی که شکست دادنشان مثل حل یک معماست، و کشف راه های مخفی است.
اگر نتوانستید این بازی را در زمان انتشار بازی کنید، نسخه Deathnitive Edition (بله، نام مضحکی است) بهترین راه برای تجربه آن است.
11. فراتر از خوبی و بدی اچ دی (Beyond Good and Evil HD)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، ایکس باکس وان، ایکس باکس 360، پلی استیشن 3
سال انتشار: 2003 (نسخه اصلی)، 2011 (نسخه اچ دی)
فراتر از خوبی و بدی یکی از بازی های اقلیت پسند است که همه کسانی که آن را بازی کردند عاشقش شدند، ولی متأسفانه تعداد این افراد زیاد نبود و بازی از لحاظ تجاری مغلوب گردید. این بازی شبیه به ترکیبی از جنگ ستارگان با زلدا است. جید (Jade)، پروتاگونیست بازی، گذشته ای مرموز دارد و باید امپراتوری پلیدی را شکست دهد. همراهان او تعدادی یاغی با شخصیت های متفاوت و عمویش پیچ (Peyj) که خوکی انسان نماست، هستند. اگر اپونا (Epona = اسب لینک) را با یک هاورکرفت و قلمروی هایرول را با سیاره هیلیس (Hillys) جایگزین کنید، حاصل کار فراتر از خوبی و بدی می شود، یک ماجراجویی دلچسب با طعم زلدا.
10. وارد گانجن شو (Enter the Gungeon)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4، سوییچ
سال انتشار: 2016
وارد گانجن شو خوراک کسانی است که از سیاه چاله های زلداهای دو بعدی خوششان می آید، ولی با سیستم مبارزه زلدا میانه خوبی ندارند. در این بازی شمشیرها با انواع و اقسام اسلحه های گرم جایگزین شده اند. وارد گانجن شو ترکیبی از زلدا و گیم پلی بازی های بولت هل (Bullet Hell) است که در آن ها کل صفحه از گلوله پر می شود. همچنین در بازی می توانید روی زمین قل بخورید تا در برابر گلوله ها جاخالی دهید یا میزها را واژگون کنید و از آن ها به نام سنگر استفاده کنید. آهنگ گیم پلی وارد گانجن شو آنقدر سرسام آور است که هنگام بازی کردن آن توجه اتان شش دنگ روی صفحه است. همچنین وارد گانجن شو حالت کوآپ هم دارد، بنابراین می توانید آن را با دوستانتان هم بازی کنید.
9. هاب (Hob)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، پلی استیشن 4، سوییچ
سال انتشار: 2017
اگر دنبال بازی هستید که با مهربانی دستتان را بگیرد، تمام قوانین و جزئیات دنیایش را برایتان توضیح دهد و مطمئن شود که قبل از شروع ماجراجویی همه نکات مهم را متوجه شده اید… در این صورت هاب بازی دلخواه اتان نیست. این بازی گرافیک سه بعدی چشم نوازی دارد، ولی به شکل بازی های قدیمی ایزومتریک به مخاطب عرضه می شود. هاب حس تنهایی و پرسه زنی را با چنان مهارتی انتقال می دهد که بازی های کمی به جز خود مجموعه زلدا توانایی انتقال شان را دارند. احتمالا برای مدتی پس از شروع بازی نمی دانید که قضیه چیست، ولی مجذوب کنندهیت پازل ها و حس برم ببینم اونجا چیه! چجوری می تونم برم اونجا؟ شما را ترغیب به پیشروی خواهد کرد.
8. هایپر لایت دریفتر (Hyper Light Drifter)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4، سوییچ، iOS
سال انتشار: 2016
از بین بازی های این فهرست، هایپر لایت دریفتر بیشتر از هر بازی دیگری پتانسیل خرد کردن اعصابتان را دارد. این بازی ماجراجویی نئونی در دنیایی واقع شده که ترکیب یکسانی از فانتزی و علمی تخیلی است و پر از راه های مخفی و چالش های بزرگ است. در این بازی تمرکز روی حل پازل کمتر است، ولی دنیای بازی آنقدر جالب است که شما را ترغیب می کند آن را اکتشاف و مکان های مخفی اش را کشف کنید.
ولی مجذوب کنندهیت اصلی بازی در سیستم مبارزه اش نهفته است. مبارزه بازی سریع و سخت است، ولی تا وقتی که آماده باشید، می توانید از درگیری ها زنده بیرون بیایید. البته شاید…
7. ذبح اسحاق: تولد دوباره (The Binding of Isaac: Rebirth)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4، iOS، سوییچ و…
سال انتشار: 2014
ذبح اسحاق یکی از تاریک ترین بازی های الهام گرفته شده از زلدا است. این بازی حکایت گر آیزک است، پسرک کم سن وسالی که باید از خشم مرگبار مادرش فرار کند، مادری که باور دارد خدا به او دستور داده پسرش را بکشد. در ذبح اسحاق از منظره ها طبیعی چشم نواز یا پازل های محیطی سخت خبری نیست، ولی اگر از سیاه چاله های زلداهای کلاسیک خوشتان می آید، در این بازی این تجربه در قالب گیم پلی رعدآسا و پرآب وتاب پیاده شده است. با توجه به اینکه ذبح اسحاق علاوه بر کلون زلدا، یک بازی روگ لایک (Roguelike) هم هست، هر دست بازی کردن آن زیاد وقتتان را نمی گیرد. البته هر دست به صورت جدا، وگرنه پس از 27امین دست بازی پیاپی شاید بهتر باشد به ساعتتان نگاه کنید!
6. گنشین ایمپکت (Genshin Impact)
پلتفرم: کامیپوترهای شخصی، پلی استیشن 4، سوییچ، iOS، اندروید
سال انتشار: 2020
گنشین ایمپکت یک بازی رایگان گاچا (Gacha Game) است که در سال 2020 منتشر شد و طولی نکشید که میلیون ها نفر به آن معتاد شدند.
بازی گاچا (گاچا به معنای دستگاه فروش اتوماتیک اسباب بازی است) بازی هایی هستند که در آن ها می توانید با خرج کردن پول واقعی به آیتم هایی تصادفی و مجازی داخل بازی دست پیدا کنید. بیشتر بازی های گاچا بازی های رایگان موبایل هستند، ولی گنشین ایمپکت مثال پیروزی از اجرای این ایده در مقیاسی بزرگ است).
در این بازی نقش مسافری را بازی می کنید که باید گروهی از متحدانش را که هر کدام قدرت های مخصوص به خود را دارند، جمع کند و همراه با آن ها به اکتشاف سرزمین بزرگ تیوات (Teyvat) بپردازد تا دوقلوی گم شده اش را پیدا کند. این بازی از خیلی لحاظ یادآور تجربه محیط بازی است که افسانه زلدا: نفس وحش سعی داشت ایجاد کند. در این بازی می توانید دستور پخت غذا را جمع کنید و روی آتش اردوگاه و در آشپزخانه آن ها را بپزید. تیوات هم پر از راه های مخفی ریز و درشت است که می توانید با قدرت های مناسب پیدایشان کنید، قدرت هایی که از لحاظ ظاهری بسیار شگفت انگیز و چشم نواز به نظر می رسند. شاید مکانیزم های گاچای بازی عده ای از بازیکنان را پس بزنند، ولی این امکان وجود دارد که بدون خرج کردن حتی یک دلار ساعت ها در دنیای بازی پرسه بزنید و مأموریت انجام دهید. همچنین محتوای نو با نرخی چشمگیر در حال اضافه شدن به بازی است.
5. ایتل دو (Ittle Dew)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، iOS، اندروید
سال انتشار: 2013
اگر عنصر طنز به زلدا اضافه می شد، نتیجه حاصل شده می شد ایتل دو. این بازی ماجراجویی که دید ایزومتریک دارد، شما را در نقش دختربچه ای بذله گو قرار می دهد که کارش مبارزه با موجودات بامزه و اکتشاف سیاه چاله های زیرزمینی است. به غیر از تمرکز بازی روی طنز، بزرگ ترین تفاوت بین ایتل دو و بقیه کلون های زلدا در این فهرست، تمرکز شدید بازی روی پازل هایی است که در آن ها باید بلوک ها را هل دهید. تعداد چنین پازل هایی در بازی بسیار زیاد است! با این حال، این بازی برایتان این امکان را فراهم می کند تا دنیای محیط باز بازی را با میل خود کشف کنید، به آیتم های نو دست پیدا کنید که بهتان اجازه می دهند به مکان های نو دست پیدا کنید، و داستانی تعریف می کند که لبخند روی لبتان می نشاند، برای همین پشت سر گذاشتن پازل های مبتنی بر هل دادن بلوکه تاوانی کم برای تجربه این بازی دلنشین است.
برای بازی دنباله ای به نام ایتل دو 2 هم منتشر شده که روی کامیپوترهای شخصی، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4 و سوییچ قابل بازی است، ولی به میزان لیتل دو 1 از آن استقبال نشده است.
4. مینیت (Minit)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، پلی استیشن 4، ایکس باکس وان، سوییچ، iOS، اندروید
سال انتشار: 2018
در بازی های زلدا، معمولا دنیایی بزرگ پیش روی بازیکن قرار داده می شود و شما هم برای اکتشاف این دنیا هیچ محدودیت زمانی ندارید. (حتی در Majoras Mask، لینک می توانست زمان را به عقب برگرداند تا بر اثر برخورد ماه به زمین نمیرد). به جایش مینیت از شما درخواست می کند دنیایش را در بازه های زمانی یک دقیقه ای اکتشاف کنید. بله، در این بازی 60 ثانیه تا مرگ فاصله دارید و فقط با پشت سر گذاشتن تعدادی ماجراجویی کوتاه مدت می توانید نفرینی پلید را از بین ببرید. پشت این بازی ایده ای خاص و غافلگیرکننده نهفته است، ایده ای که شاید در نظرتان خیلی به فرمول زلدا شباهت نداشته باشد، ولی در آن حس اکتشاف، حل پازل و مبارزات ساده به قوت خودش باقی ست. تفاوت اینجاست که همه این کارها را باید در عرض یک دقیقه انجام دهید.
3. شوالیه های محفل مارپیچ (Spiral Knights)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی
سال انتشار: 2011
این بازی مخصوص همه طرفداران زلدا هست که دلشان برای افسانه زلدا: ماجراجویی های چهار شمشیرزن (The Legend of Zelda: Four Swords Adventures) تنگ شده است. شوالیه های محفل مارپیچ ایده سیاه چاله پیمایی چند نفره را وام می گیرد و در قالب یک بازی MMO آن را پیاده می کند. البته درست است که در این بازی نقش یک شوالیه استاندارد فانتزی را ایفا نمی کنید، ولی ایفا کردن نقش موجودی که اساسا ترکیبی از یک دیجیمون و شوالیه ای با زره ای علمی تخیلی است، به همان میزان مفرح (و به مراتب بانمک تر) است. سیاه چاله های دائم التغییر بازی هم باعث شده اند که شوالیه های محفل مارپیچ ارزش تکرار بی نهایت داشته باشد. از همه مهم تر، بازی مجانی است!
2. اوکامی اچ دی (Okami HD)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4 و 3، سوییچ
سال انتشار: 2006 (نسخه اصلی)، 2012 (نسخه اچ دی)، 2017 (نسخه اچ دی برای نسل نو کنسول ها و کامپیوترهای شخصی)
بخش مربوط به گرگ را در شاهدخت شفق (The Legend of Zelda: Twilight Princess) در نظر بگیرید، به گرگ مذکور یک قلم نقاشی جادویی بدهید و آن بخش کوتاه را به میزان یک بازی کامل توسعه دهید. نتیجه حاصل شده (یک جورهایی) می شود اوکامی. اوکامی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، مثل گرافیک بازی (که شبیه آثار هنری سنتی ژاپنی است)، سیستم مبارزه عمیق و طراحی شخصیت خلاقانه، ولی اثرپذیری بازی از زلدا را نمی توان نادیده گرفت.
آماتراسو (Amaterasu)، پروتاگونیست بازی که گرگی سفیدرنگ است، در دنیای بازی سفر می کند، به شخصیت های غیرقابل بازی کمک می کند، با یک عالمه اشباح تاریک می جنگد، سیاه چاله پیمایی می کند و در این میان سعی می کند زندگی را به سرزمین نفرین شده برگرداند. روشی که از طریق آن قدرت های نو کسب می کنید (ملاقات با موجوداتی ماوراءطبیعه) یادآور بازی های سری زلدا است و آماتراسو هم همراهی اعصاب خردکن و پرحرف دارد که مثل ناوی (Navi) در سری زلدا، درباره قدم بعدی که باید بردارید، شما را راهنمایی می کند. به هرحال خوبی ها و بدی های زلدا را باید در کنار هم قبول کرد.
1. آندرتیل (Undertale)
پلتفرم: کامپیوترهای شخصی، پلی استیشن 4، سوییچ
سال انتشار: 2015
آندرتیل اساسا یک بازی ساختارشکنانه است (حتی به نام اثری که از زلدا تأثیر پذیرفته)، ولی اگر دنبال دنیایی گسترده با یک عالمه سیاه چاله منحصر به فرد و جالب، مکانیزم های گیم پلی غیرعادی و چندلایه و شخصیت های جالب و عجیب هستید، هیچ بازی به میزان این بازی مستقل و پرطرفدار توجهتان را جلب نخواهد کرد. این بازی اساسا یک نامه فدایت شوم به بازی های اولیه زلدا است و حتی در طول بازی چند ارجاع هوشمندانه به این بازی ها صورت می پذیرد که برای پی بردن به آن ها باید بسیار تیزبین باشید. از ترس اسپویل شدن بازی نمی خواهیم بیشتر از این توضیح دهیم؛ برای لذت بردن از بازی بهتر است بدون آگاهی قبلی و پیش فرض سراغ آن بروید.
منبع: Gamesradar
منبع: دیجیکالا مگabanhome.com: گروه ساختمانی آبان | برای اجرای یک طرح بازسازی مقرون به صرفه با کارشناسان گروه ساختمانی آبان مشورت کنید