راهنمای خرید کامل نینتندو سوییچ؛ مدل ها، تفاوت ها و مشخصات
به گزارش مجله هاستفا، کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch) یکی از پرطرفدارترین دستگاه های بازی در تاریخ است. این دستگاه تا الان توانسته به شدت پیروز عمل کند. نینتندو نیز به بهترین نحو از دستگاه خود پشتیبانی کرده و به همین دلیل نینتندو سوییچ همچنان زنده بوده و با قدرت به پیش می رود. عناوین بازی زیادی برای این دستگاه وجود داشته و بیشتر این عناوین نیز اختصاصی نینتندو است. به همین دلیل است که طرفداران سوییچ افراد خاصی هستند.
کار خوبی که نینتندو کرده به طور کلی مدل های زیادی از دستگاه خود عرضه نکرده است. برای مثال کنسول پلی استیشن 4 دارای پلی استیشن 4 اولیه، اسلیم و پرو بود. همین پلی استیشن 4 اولیه نیز مدل های مختلف داشت که در برخی پنل بالایی شیشه ای و در برخی مات بود. به همین دلیل کاربر به هنگام خرید باید بررسی زیادی می کرد. در مورد سوییچ پیچیدگی به این حد وجود ندارد. به همین دلیل راهنمای خرید آن به نسبت راحت بوده و شما باید نسبت به کاربری خود یکی را انتخاب کنید.
مدل های مختلف نینتندو سوییچ قیمت های متنوعی دارند. از طرفی همگی نیز به طور کامل تولید شده و اینگونه نیست که یکی را در بازار پیدا نکنید. بحث اصلی اینجاست که تفاوت های میان این 3 مدل اصلی سوییچ به طور کامل مشهود است. از این رو هر مدل با دیگری تفاوت زیادی دارد. حال در این متن به طور کامل به بررسی تک به تک دستگاه ها خواهیم پرداخت.
نینتندو سوییچ برای چه افرادی ساخته شده است؟
در ادامه به صورت تخصصی برای هر دستگاه توضیح خواهیم داد که برای چه افرادی ساخته شده اند. با این حال به طور کلی اول متن در مورد ویژگی های این کنسول صحبت خواهیم کرد. نینتندو سوییچ سخت افزار چندان قدرتمندی ندارد. به همین دلیل عناوین بزرگ و AAA که روی کنسول های دیگر قابل اجرا هستند، روی سوییچ عرضه نمی شوند. از این رو برای لذت بردن از این دستگاه باید طرفدار پر و پا قرص نینتندو باشید.
از طرفی نینتندو نیز توانسته به بهترین نحو از کنسول خود پشتیبانی کند. با وجود اینکه شرکت های خارجی کمی هستنند که عناوین بهینه شده برای سوییچ عرضه کنند، خود نینتندو این کمبود را به طور کامل جبران کرده است. عناوینی مثل افسانه زلدا (Legend of Zelda) یا ماریو (Super Mario) تنها روی کنسول های نینتندو وجود دارند. همین دو عنوان با امتیاز و کیفیتی که دارند ارزش خرید کنسول های سوییچ را توجیه می کنند.
یکی از نکات مثبت تمامی دستگاه های سوییچ این است که قابلیت حمل دارند. از این رو شما می توانید بازی ها را همراه خود برده و در هر مکانی آن ها را تجربه کنید. از طرفی عمر باتری این دستگاه نیز مناسب بوده و برای سفر و کارهایی از این دسته بسیار خوب است. این نکته لازم به ذکر است که برخی از عناوین سوییچ با قابلیت استریم قابل اجرا هستند. البته با توجه به شرایط اینترنت حال حاضر، استفاده از این قابلیت را به شما پیشنهاد نمی کنیم!
در حال حاضر دستگاه های همراه زیادی مثل استیم دک (Steam Deck) برای نینتندو سوییچ وجود دارند. استیم دک دارای سخت افزار به شدت قدرتمندتری است. از این رو برای اجرای عناوین غیر نینتندو بسیار مناسب است. مشکل اصلی اینجاست که استیم دک در حال حاضر بسیار گران قیمت است. همینطور اینکه اگر قیمت این دو دستگاه یکی باشد شما باید با توجه به عناوینی که می خواهید تجربه کنید، یکی را انتخاب کنید.
پس به طور کلی کنسول نینتندو سوییچ برای افرادی ساخته شده که علاقه زیادی به عناوین نینتندو دارند. همینطور اینکه این دستگاه از لحاظ سخت افزاری چندان قدرتمند نیست. پس شما بیشتر باید در پی داستان و گیم پلی باشید تا اینکه انتظار گرافیک خارق العاده از این دستگاه داشته باشید. در انتها نیز باید گفت که سیستم آنلاین نینتندو چندان جالب نیست. در این مدت این شرکت تلاش زیادی برای بهبود آن انجام داده ولی همچنان نیاز به کار زیادی دارد.
مدل های مختلف نینتندو سوییچ
نینتندو سوییچ دارای 3 مدل اصلی فرق دارد. این 3 مدل موارد زیر هستند:
- نینتندو سوییچ عادی و اولیه
- نینتندو سوییچ اولد
- نینتندو سوییچ لایت
هر سه مدل دارای ویژگی های مشابه زیادی هستند. از این رو انتخاب میان آن ها بیشتر بستگی به کاربری شما دارد. در ادامه برای شما تک تک تفاوت ها را با دقت بررسی خواهیم کرد. به طور کلی نینتندو سوییچ ها دارای پردازنده های مشابه هستند. همینطور اینکه از لحاظ کیفیت ساخت نیز شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند. عناوین بازی نیز برای هر 3 مدل عرضه شده و از یک کارتریج (Cartridge) استفاده می کنند. به همین دلیل مهم نیست که شما کدام مدل را خریداری کنید، بازی ای که می خرید روی همه اجرا خواهد شد. حال در ادامه به بررسی هر مدل به صورت جداگانه خواهیم پرداخت.
تمامی دستگاه های سوییچ دارای پردازنده انحصاری سوییچ به نام ARM 4 Cortex-A57 cores هستند. از طرفی دارای 4 گیگابایت رم بوده و به همین دلیل است که سخت افزار این دستگاه برای زمان خود خوب بود. به نوعی با بسیاری از گوشی های موبایل رقابت می کرد. با گذشت زمان این سخت افزار ضعیف تر شده و به همین دلیل عناوین این دستگاه نیز انحصاری تر شدند.
نینتندو سوییچ عادی (Nintendo Switch)
این مدل از نینتندو سوییچ در سال 2017 عرضه شد. در اصل اولین دستگاه عرضه شده از طریق نینتندو همین مورد است. علت استفاده از نام سوییچ این بود که این دستگاه می توانست بین حالت دستی و خانگی تغییر حالت دهد. به همین دلیل توجه افراد بسیار زیادی را به خود جلب کرد. از طرفی شما می توانستید بازی خود را روی حالت خانگی در خانه تجربه کرده و ادامه آن را در مسافرت انجام دهید. ایده بازی به همراه سخت افزار آن در زمان عرضه بسیار خوب بودند. البته نینتندو سوییچ بدون مشکل هم نبود.
از لحاظ پردازنده ما شاهد مدل اولیه ARM 4 Cortex-A57 cores هستیم. این پردازنده دارای قدرت خوبی برای بازی های مختلف است و به همین دلیل شما مشکل چندانی نخواهید داشت. از طرفی نینتندو از لحاظ خنک سازی پردازنده نیز بسیار خوب عمل کرده است. رزولوشن صفحه نمایش سوییچ عادی 720p بود. همینطور اینکه تکنولوژی آن LCD بوده که همین مورد انتقاد افراد زیادی گرفت. بحث اینجاست که به علت کاهش قیمت نینتندو تصمیم به انجام چنین کاری گرفت. سوییچ دارای 4 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی است. البته این 32 گیگابایت با استفاده از کارت حافظه جانبی تا 2 ترابایت قابل ارتقاء است.
رزولوشن صفحه نمایش این دستگاه با توجه به قدرت سخت افزاری آن بسیار مناسب بود. به همین دلیل در اجرای بازی ها کم نمی آورد. با این حال تکنولوژی صفحه نمایش بسیار قدیمی و آزاردهنده بود. از این رو تجربه عناوین بازی را روی خود دستگاه بسیار سخت می کرد. با این حال تجربه بازی ها روی صفحه نمایش تلویزیون بسیار خوب بود. درست است که این دستگاه قدرت پردازش چندان زیادی روی تلویزیون نداشت ولی بازهم تجربه بسیار خوب و بهینه ای را به کاربر ارائه می داد.
این نسخه سوییچ همانطور که گفتیم به نوعی نشانگر شخصیت اصلی این دستگاه بود. این دستگاه از 3 جزء اصلی تشکیل شده است. تبلت اصلی دستگاه که دارای سخت افزار اصلی مثل پردازنده و صفحه نمایش لمسی است. جایگاه (Dock) که دستگاه را به تلویزیون متصل می کند. در آخر هم جویکان (Joycon) که دسته های بازی بوده و از آن جدا می شوند. این جویکان ها می توانند با هم به یک جایگاه دسته مانند متصل شده و به شکل یک کنترلر عادی عمل کنند. نکته جالب اینجاست که هر جویکان می تواند به تنهایی نیز عملکرد جداگانه داشته باشد. همین باعث می شود تا تجربه عناوین چند نفره با نینتندو سوییچ بسیار جالب باشد.
نینتندو سوییچ عادی دو مدل داشت. یکی مدل اولیه و دیگری یک سال بعد عرضه شد و از لحاظ باتری بهبود داشت. با این حال این تفاوت ها چیزی نبود که در تصمیم گیری شما تأثیر زیادی داشته باشد. بحث اصلی اینجاست که ایرادات اصلی در هر دو مدل وجود داشت. در حال حاضر این مدل از سوییچ قیمت خوبی دارد و تا حدی ارزش خرید دارد. با این حال برای تجربه بهتر، به مدل بعدی نیز نگاهی بیاندازید.
نقاط قوت
- قابلیت جدا شدن دسته ها
- صفحه نمایش لمسی
- پردازنده مشابه و خوب
نقاط ضعف
- قیمت بالا
- صفحه نمایش قدیمی و ضعیف
- کیفیت ساخت میانه
نینتندو سوییچ اولد (Nintendo Switch OLED)
در سال 2022 شرکت نینتندو تصمیم گرفت تا دوباره کنسول خود را زنده کند. به همین دلیل یک مدل کاملاً نو را از آن معرفی کرد. به نوعی می توان گفت که اولد مدل میان نسلی برای سوییچ است. چیزی مثل ایکس باکس وان ایکس یا پلی استیشن 4 پرو. نینتندو با عرضه مدل اولد مشکل اصلی سوییچ که صفحه نمایش آن بود را تا حد زیادی برطرف کرد. البته قیمت آن را نیز بیشتر کرد. با این حال مشخصات دیگر این دستگاه مشابه مدل اولیه است.
مانند مدل اول نینتندو سوییچ پردازنده اولد نیز ARM 4 Cortex-A57 cores است. از طرفی دارای 4 گیگابایت رم است. پس ما در این زمینه تفاوت زیادی شاهد نبودیم. از طرفی این دستگاه نیز دارای 64 گیگابایت حافظه داخلی بود. این اندازه حافظه داخلی نسبت به مدل قبلی بیشتر بود و به نوعی نیاز به حافظه جانبی را کمتر می کرد. مانند نینتندو سوییچ عادی این دستگاه نیز از کارتریج پشتیبانی کرده و به همین دلیل کاربران می توانند عناوین قبلی خود را نیز روی آن تجربه کنند.
تفاوت اصلی سوییچ اولد با مدل اولیه در صفحه نمایش بود. رزولوشن صفحه نمایش تغییر زیادی نکرد. با این حال این تکنولوژی این صفحه نمایش بود که به طور کلی تغییر کرد و تفاوت زیادی با مدل اولیه داشت. استفاده از سیستم اولد در کنسول دستی چیز نوی نیست. ما این کار را در پلی استیشن ویتا هم مشاهده کردیم. با این حال صفحه نمایش اولد به طور کلی دوباره سوییچ را زنده کرد. افرادی که به علت ضعف صفحه نمایش آن را خریداری نمی کردند، دیگر بهانه ای نداشته و به همین دلیل فروش آن رشد زیادی داشت.
استفاده از تکنولوژی اولد باعث شد تا بازی در حالت دستی بسیار بهتر اجرا شود. به همین دلیل دیگر کاربران ترجیح نمی دادند که همواره کنسول به تلویزیون متصل باشد. از طرفی اندازه صفحه نمایش دستگاه نیز افزایش پیدا کرد. به این شکل که اندازه فیزیکی دستگاه ثابت بوده و حاشیه های صفحه نمایش کمتر شدند. به همین دلیل ظاهر مدرن تری پیدا کرده بود. رنگ سفید این دستگاه نیز جالب بود و توانست توجه افراد زیادی را جلب کند.
علت عدم افزایش رزولوشن صفحه نمایش دستگاه قدرت سخت افزاری سری سوییچ است. با توجه به پردازنده مشابهی که در تمامی مدل ها وجود دارد، منطقی است که برای تجربه عناوین با نرخ فریم 30 شما نیاز به رزولوشن پایین دارید. امکان دارد که ما در سوییچ 2 شاهد تغییر پردازنده باشیم اما این اتفاق در مدل اولد نیافتاد. تغییر دیگر سوییچ اولد در بخش کیفیت دستگاه بود. نینتندو سوییچ عادی به شما حس یک دستگاه سطح بالا را نمی داد.
در اصل استفاده از پلاستیک و تجهیزات ارزان قیمت در کنسول ها چیز غیر عادی ای نیست. شرکت ها برای کاهش قیمت این کار را انجام می دهند. با این حال این موضوع در سوییچ دیگر بیش از حد بود. نینتندو این مشکل را در اولد حل کرد. پایه نگهدارنده تبلت کیفیت بسیار بالاتری پیدا کرده، جایگاه دستگاه بهتر شده و از طرفی شیشه صفحه نمایش هم بهتر شد. همه این موارد باعث شدند تا اولد یک دستگاه بسیار بهتر از سوییچ عادی باشند. به همین دلیل اگر در حال حاضر قصد خرید نینتندو سوییچ را دارید، ما این مدل را به شما پیشنهاد می کنیم.
نقاط قوت
- کیفیت ساخت بالاتر
- صفحه نمایش بسیار خوب
- رنگ سفید!
- ظاهر به روزتر
نقاط ضعف
- عدم ارتقاء سخت افزاری دستگاه
- عدم افزایش رزولوشن دستگاه
نینتندو سوییچ لایت (Nintendo Switch Lite)
نینتندو سوییچ لایت برای افرادی است که به قسمت همراه سوییچ علاقه زیادی داشتند. به همین دلیل این دستگاه به هیچ عنوان قابلیت اتصال به تلویزیون را ندارد. با این حال یک دستگاه همراه بسیار خوب است. سوییچ لایت در اصل بعد از نینتندو سوییچ عادی و قبل از اولد عرضه شد. بحث اینجاست که کاربری این دستگاه به طور کلی با دو مدل دیگر تفاوت دارد. لایت قیمت کمتری هم دارد. به همین دلیل است که در بحث ارزش خرید بستگی به نیاز کاربر دستگاه خوبی است.
نینتندو سوییچ لایت نیز از همان پردازنده ARM 4 Cortex-A57 cores استفاده می کند. این دستگاه نیز دارای 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی است. این حافظه داخلی بیشتر توجیح می کند که چرا این دستگاه یک کنسول همراه است. از طرفی صفحه نمایش لایت از سوییچ عادی کوچک تر بوده و تنها 5.5 اینچ اندازه دارد. با این حال این صفحه نمایش باعث شده تا اندازه لایت کوچک تر باشد.
استفاده از نام لایت به چند علت است. اول اینکه این مدل به نوعی نسخه سبک شده نینتندو سوییچ است. از لحاظ قیمتی ارزان تر بوده و کیفیت ساخت آن نیز میانه است. ای طرفی صفحه نمایش آن مشابه سوییچ اولیه بوده و تنها کوچک تر است. علت دوم اینکه دستگاه توانایی تبدیل شدن به یک کنسول خانگی را به هیچ عنوان ندارد. یعنی نه تنها جایگاهی برای اتصال ندارد بلکه پورت USB - C تعبیه شده در این دستگاه نیز عملکرد انتقال تصویر به صفحه نمایش بزرگ تر را ندارد.
نینتندو تمام تلاش خود را کرده تا اگر کاربری قصد تجربه عناوین نینتندو را روی تلویزیون داشته باشد، از کنسول های بزرگ تر استفاده کند. با این حال این دستگاه نیز نکات مثبت خود را دارد. اول اینکه جویکان ها به طور کامل به دستگاه متصل هستند. به نوعی جویکانی وجود ندارد. پس شما با یک دستگاه کامل روبرو بوده و نگران خطای اتصال یا مسائل وصل شدن جویکان ها نخواهید بود. از طرفی شما از تجربه عناوین چند نفره به صورت Local محروم خواهید بود.
سوییچ لایت در حال حاضر یکی از بهترین دستگاه های همراه است. مخصوصاً اینکه در زمینه اجرای بازی هیچ تفاوتی با سوییچ عادی ندارد. همان کارتریج ها وارد این دستگاه نیز شده و بسیاری از افراد نینتندو سوییچ لایت را به عنوان یک دستگاه همراه به سوییچ عادی ترجیح می دهند. تنها بحث صفحه نمایش اینجا مطرح است. همانطور که گفتیم صفحه نمایش این دستگاه نسبت به مدل های دیگر کوچکتر است. از طرفی تکنولوژی آن نیز مانند سوییچ اولیه بوده و کیفیت بالایی ندارد. به همین دلیل این موضوع امکان دارد کاربران را آزار دهد.
نقاط قوت
- قابلیت حمل
- کیفیت ساخت خوب
- عدم مسائل جویکان
- پردازنده مشابه با مدل های دیگر
- رنگ های زیاد!
نقاط ضعف
- عدم اتصال به تلویزیون
- عدم وجود جویکان
- کیفیت صفحه نمایش میانه
جمع بندی
به طور کلی کنسول نینتندو سوییچ یکی از محبوب ترین دستگاه های گیمینگ در حال حاضر است. به همین دلیل خرید آن ارزش زیادی دارد. از طرفی نینتندو نیز به بهترین نحو از آن پشتیبانی کرده است. این پشتیبانی نیز قرار است تا چند سال دیگر ادامه داشته باشد. به همین دلیل شما نباید نگران این باشید که دستگاهتان به زودی از دور خارج خواهد شد. مخصوصاً اینکه مدل اولد چندی پیش عرضه شد. پس این شرکت برنامه ای برای عرضه یک کنسول نو ندارد.
مدل های مختلف سوییچ برای کاربری های متفاوت ساخته شده است. با این حال در جدول زیر ما به طور خلاصه ویژگی های این دستگاه ها را برای شما آوردیم.
نینتندو سوییچ لایت | نینتندو سوییچ اولد | نینتندو سوییچ اولیه | مدل / ویژگی |
ARM 4 Cortex-A57 cores | ARM 4 Cortex-A57 cores | ARM 4 Cortex-A57 cores | پردازنده |
با پردازنده اصلی یکی بوده و از طریق انویدیا ساخته شده است. | با پردازنده اصلی یکی بوده و از طریق انویدیا ساخته شده است. | با پردازنده اصلی یکی بوده و از طریق انویدیا ساخته شده است. | پردازنده گرافیکی |
5.5 اینچ رزولوشن 720p تکنولوژی LCD | 7 اینچ رزولوشن 720p تکنولوژی OLED | 6.1 اینچ رزولوشن 720p تکنولوژی LCD | صفحه نمایش |
ندارد | دارد | دارد | قابلیت جداشدن دسته |
حال اینکه کدام مدل را انتخاب می کنید، به طور کامل به شما و کاربریتان بستگی دارد. با این حال ما به شما انتخاب میان مدل اولد یا لایت را پیشنهاد می کنیم. مدل قدیمی و اولیه سوییچ قیمت بالایی داشته و ارزش چندانی ندارد. مخصوصاً با عرضه مدل اولد دیگر خرید مدل عادی سوییچ منطقی نیست. مدل لایت به علت قیمت پایینی که دارد ارزش توجه را دارد. پس بهتر است به هنگام خرید به تمام موارد ذکر شده در این متن توجه کنید تا بهترین خرید را داشته باشید.
منبع: دیجیکالا مگ