طرز تهیه چند نوع افطاری خوشمزه، ساده و جدید

به گزارش مجله هاستفا، افطاری خوشمزه، ساده و جدید را با استفاده از مواد غذایی تازه درست کنید و در عین حال با استفاده از روش های پخت سالم، شرایطی فراهم آورید که با رعایت عادت های غذایی درست، در سرانجام ماه مبارک رمضان احساس سلامتی بیشتری داشته باشید.

طرز تهیه چند نوع افطاری خوشمزه، ساده و جدید

خبرنگاران | سرویس آشپزی - افطار را باید با غذا های سبک و از نظر مقدار نیز مثل نهار سبک روز های معمول شروع کرد. استفاده از مواد سبک و حاوی فیبر و قند طبیعی باعث کنترل اشتها می گردد، غذا هایی نظیر ، حلیم خانگی کم روغن و سوپ های ساده برای افطار مناسب هستند در حالیکه آش های پرحبوبات مانند ، ممکن است معده را اذیت کنند.

افطار، زمان بازسازی و بالا بردن سطح انرژی بدن است، بنابراین باید غذا هایی مصرف گردد که از غذا های اصلی باشد و از همه گروه های غذایی شامل میوه ها و سبزیجات، برنج، گوشت، حبوبات و محصولات لبنی برای وعده افطار در نظر گرفته گردد. نان سبوس دار، برنج قهوه ای و نودل غلات کامل، کربوهیدرات های پیچیده ای هستند که می توانند انرژی، فیبر و مواد معدنی بدن را تامین می کنند. این غذا ها در مقایسه با غذا های شیرین و دسر ها که سریع می سوزند انرژی پایداری را برای بدن فراهم می کنند. همچنین غذا های پروتئینی مثل گوشت بدون چربی، گوشت مرغ بدون پوست، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و فرآورده های لبنی از دیگر مواد غذایی هستند که باید در ماه مبارک رمضان مصرف شوند. ما در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه چند نوع افطاری خوشمزه، ساده و جدید آشنا سازیم.

1. افطاری خوشمزه با سیب زمینی

مواد لازم
گوشت چرخ کرده250 گرم
پیاز کوچک 1 عدد
سیب زمینی پخته و پوست گرفته2 عدد
سس سفید2 پیمانه
پنیر رنده شده100 گرم
تخم مرغ2 عدد
پودر سوخاریبه میزان لازم
نمک، فلفل و روغنبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. گوشت را با پیاز رنده شده در تابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن عوض گردد و به روغن بیفتد.
  2. سیب زمینی را با رنده ریز رنده کنید و در کاسه ای بریزید، سپس گوشت تفت داده، پنیر و اندکی نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
  3. سس سفید را داغ کنید و کم کم روی مایه بریزید و مخلوط کنید تا خمیر سفتی به دست آید، سپس فرصت دهید تا خنک گردد.
  4. سفیده و زرده تخم مرغ ها را جدا کنید.
  5. زرده تخم مرغ زده را با مایه خنک شده مخلوط کنید.
  6. سفیده تخم مرغ را در یک ظرف جداگانه بزنید تا کف کند.
  7. از مایه، گلوله هایی به اندازه گردو برداشته و کف دو دست گرد کنید، سپس فشار دهید تا اندکی پهن گردد، در سفیده تخم مرغ بزنید و سپس در پودر سوخاری بغلطانید.
  8. سپس در روغن سرخ کنید، همین که رویه آن طلایی شد برداشته و روی دستمال نخی قرار دهید تا روغن آن گرفته گردد و به صورت داغ سرو کنید.

2. افطاری خوشمزه با عدس قرمز

با عدس قرمز می توان نوعی افطاری خوشمزه درست کرد که ترک ها به آن کوفته مردمک می گویند و می توان آن را به عنوان یک پیش غذا در فاصله افطار تا شام میل نمود. منظور از عدس قرمز در تهیه این غذا، عدس پوست کنده یا لپه عدس ریز است که به دال عدس نیز معروف است. این نوع عدس در جنوب ایران برای تهیه غذاهای خوشمزه ای چون دال عدس مورد استفاده قرار می گیرد.

مواد لازم
عدس قرمز1 پیمانه
بلغور خیسانده3/4 پیمانه
پیاز رنده شده3-4 قاشق غذاخوری
جعفری ساطوری1 پیمانه
تره ساطوری1 پیمانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
پودر زیره3 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز1 قاشق چایخوری
روغن زیتون1/4 پیمانه
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. عدس را با دو و نیم پیمانه آب و اندکی نمک روی حرارت قرار دهید و همین که جوش آمد، کف آن را بگیرید.
  2. سپس حرارت را کم کرده و درب قابلمه را ببندید و 1 ساعت فرصت دهید تا عدس بپزد و آب آن خورد رود.
  3. بلغور را روی عدس ریخته و اجازه دهید 4-3 دقیقه دیگر با هم بپزند، سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک گردد.
  4. پیاز را سرخ کنید، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
  5. همه مواد به جز جعفری را در یک کاسه ریخته و خوب با هم مخلوط کنید تا به صورت خمیر در آید، سپس نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
  6. از این خمیر به اندازه 2 فندق برداشته و کوفته ریزه درست کنید، کوفته ها را در جعفری خرد شده بغلطانید، در ظرف بچینید و در یخچال قرار دهید تا سرد گردد.
  7. این کوفته را می توانید به عنوان و قبل از غذای اصلی به صورت سرد سرو کنید.

3. افطاری خوشمزه با گوشت و برنج

یک افطاری خوشمزه که با گوشت و برنج می توان درست کرد، نوعی کوفته است که در زبان عربی به کبه معروف است. این غذا در ترکیه و خوزستان هم بسیار پرطرفدار است و به صورت خام و پخته آبدار یا روغن جوش درست می گردد. سالم ترین نوع این غذا برای افطار، به صورت آبدار است که در زیر یک نمونه از آن ارائه شده است.

مواد لازم
پیاز خرد شده4 قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده500 گرم
آب قلم یا عصاره گوشت یا آب ساده1 پیمانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
جعفری یا گشنیز ساطوری2 قاشق غذاخوری
روغن3 قاشق غذاخوری
برنج1 پیمانه
گرد لیمو1 قاشق مرباخوری
زیره ساییده1 قاشق چایخوری
زردچوبه1 قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. 3 قاشق از پیاز خرد شده را با 1 قاشق روغن تفت دهید تا طلایی گردد و سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
  2. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  3. جعفری یا گشنیز و نمک و فلفل را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا آب آن کشیده گردد.
  4. برنج را شسته و با 2 پیمانه آب و یک قاشق مرباخوری نمک در یک قابلمه با درب باز، به مدت 20-15 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.
  5. همین که دانه های برنج نرم شد، برنج را در آبکش ریخته و فرصت دهید تا خنک گردد.
  6. زعفران آب کرده و زیره را به برنج اضافه کرده و در غذاساز بریزید تا خمیر یکدستی حاصل گردد.
  7. دست خود را در آب بزنید، به اندازه یک تخم مرغ از خمیر برنج برداشته و گلوله کنید.
  8. وسط گلوله را با انگشت گود کنید و یکی دو قاشق از مایه گوشت را در آن ریخته و دهانه آن را ببندید. کوفته را باز میان دو دست گلوله کنید. همه خمیر را به همین شکل آماده کرده و در سینی بچینید.
  9. بقیه روغن را در تابه داغ کرده و بقیه پیاز خرد کرده را در آن تفت دهید تا نرم گردد، سپس رب گوجه فرنگی و آب قلم یا عصاره گوشت را اضافه کنید، نمک و فلفل بزنید و فرصت دهید تا به جوش آید.
  10. کوفته ها را در آب بگذارید، حرارت را کم کنید و درب تابه را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید به مدت 40-35 دقیقه بپزد و آب آن غلیظ گردد.
  11. کوفته ها را در بشقاب کشیده، از آب آن روی کوفته ها بریزید و با نان سرو کنید.

آنچه مسلم است و بسیاری از متخصصان تغذیه به آن تاکید دارند این است که در وعده افطار نباید یکباره حجم زیادی از غذا یا مایعات وارد معده گردد، زیرا اتساع ناگهانی معده باعث اختلال در جریان خون به دیگر اندام ها و اعضای بدن می گردد و از طرفی باعث بروز سوءهاضمه می گردد. ما سعی کردیم در این مطلب دستور تهیه غذا هایی را ارائه دهیم که در آن از گروه های غذایی متنوعی استفاده شده تا بدن با کمبود املاح و ویتامین های ضروری روبرو نگردد. امیدواریم این غذا های خوشمزه را به عنوان افطاری درست کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

منبع: setare.com
انتشار: 30 بهمن 1399 بروزرسانی: 30 بهمن 1399 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 6468

به "طرز تهیه چند نوع افطاری خوشمزه، ساده و جدید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چند نوع افطاری خوشمزه، ساده و جدید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید