طرز تهیه ته چین آلبالو پلو با مرغ

به گزارش مجله هاستفا، ته چین یکی از خوشمزه ترین و در عین حال شیک ترین غذا های ایرانی است و صندلی بسیار مهمی در مهمانی ها و مجالس دارد بر خلاف تصور خیلی از افراد تهیه ته چین کار نسبتاً ساده ای است فقط احتیاج به کمی مهارت و دقت دارد البته یک سری نکات ریز هم دارد که اگر آن ها را رعایت کنید در نهایت ته چین بسیار خوشمزه ای خواهید داشت.

طرز تهیه ته چین آلبالو پلو با مرغ

با ما همراه باشید و با تور ارزان چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

به گزارش مجله هاستفا؛ ته چین انواع مختلفی دارد مثل ته چین مرغ، ماهی و گوشت که نسبتا مرسوم تر هستند، اما مدل های دیگر ته چین مثل ته چین لوبیا پلو، ته چین آلبالو پلو و ته چین کباب تابه ای هم تهیه می گردد که بسیار خوشمزه هستند.

ما در این مطلب طرز تهیه ته چین آلبالو با مرغ را برای شما آماده نموده ایم که طعم خیلی خوبی دارد و بسیار مناسب برای مهمانی هاست و می تواند در کنار سایر غذا ها جلوه و زیبایی خاصی داشته باشد و سفره شما را رنگین کند مهم ترین نکته در مورد ته چین وا نرفتن آن هست که با نکاتی که در این مطلب خدمتتون عرض می کنیم می توانید یک ته چین خیلی خوب و خوشمزه درست کنید.

مواد اولیه لازم برای تهیه ته چین آلبالو برای 4 نفر

برنج ایرانی 3 پیمانه

تخم مرغ 4 عدد که شامل 3 عدد زرده و 1 تخم مرغ کامل است

ماست چکیده 1 پیمانه

زعفران دم نموده غلیظ 3 تا 4 قاشق سوپخوری

سینه مرغ 2 عدد

پیاز نگینی خرد شده عظیم 1 عدد

زردچوبه 1 قاشق مرباخوری

فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری

نمک به مقدار لازم

آلبالو هسته گرفته شده 1 و 1/3 پیمانه + 4 تا 5 قاشق غذاخوری شکر یا 1 و 1/3 پیمانه مربای آلبالو

روغن مایع 1/2 پیمانه برای ته چین + 3 قاشق غذاخوری برای تفت دادن مرغ

کره 25 گرم

آب 1 پیمانه

خلال پسته 1/2 پیمانه

خلال بادام 1/2 پیمانه

پنیر خامه ای به میزان لازم برای تزیین

نکات مربوط به مواد اولیه

1- نکات مربوط به برنج

برنج ته چین حتماً باید ایرانی باشد، چون برنج های خارجی چسبندگی خوبی ندارند علاوه بر این برنج های ایرانی نسبت به برنج های خارجی عطر و طعم بهتری دارند.

2- نکات مربوط به تخم مرغ

میزان تخم مرغ در ته چین خیلی مهم است، چون اگر تخم مرغ کم باشد ممکن است ته چین وا برود در واقع تخم مرغ به عنوان یک چسب عمل می نماید بنابراین به هیچ عنوان تعداد تخم مرغ ها را تغییر ندهید.

3- نکات مربوط به ماست

ماست ته چین حتماً باید پرچرب و به صورت چکیده باشد اگر چربی ماست به اندازه کافی نباشد ته چین منسجم نمی گردد همچنین اگر ماست چکیده نباشد ته چین خمیر می گردد برای ته چین حتماً باید از ماست چکیده ترش بهره ببرید. نکته مهم دیگری که باید در مورد ماست مورد توجه قرار دهید میزان آن است ماست را باید به اندازه مصرف کنید اگر ماست زیاد باشه ته چین شل می گردد و اگر کم باشد دانه های برنج خوب به هم نمی چسبد.

4- نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید، چون هر قدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری بهره ببرید از سوی دیگر آب زیاد هم باعث شفته شدن برنج می گردد بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است.

من زعفران را همواره به روش خانم گل آور که در یک برنامه تلویزیونی آموزش دادند دم می کنم برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید بعد به ازای 1 قاشق چایخوری زعفران 2 قاشق سوپخوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیشتری پس دهد زعفران را در ظرف در دار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه دهید در دمای محیط یخ زدایی گردد پس از هر بار استفاده، مجدد زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید.

5- نکات مربوط به آلبالو

برای تهیه آلبالو پلو بسته به ذائقتون که غذای شیرین دوست دارید یا نه می توانید از مربای آلبالو یا آلبالو با شکر کمتر بهره ببرید اگر خواستید از مربای آلبالو بهره ببرید به ازای هر یک پیمانه آلبالو یک پیمانه شکر بهره ببرید در یک ظرفی که دو برابر موادتون گنجایش دارد شکر را لا به لای آلبالو ها اضافه کنید در ظرف در را بگذارید و 1 روز در یخچال قرار دهید تا آب بیندازد.

در مرحله بعد قابلمه را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید و اجازه دهید جوش بیاید بعد از جوش آمدن زمان بگیرید 10 دقیقه بعد آلبالو ها را از ظرف خارج کنید و بگذارید تا شربت قوام بیاید وقتی شربت قوام آمد دوباره آلبالو ها را اضافه کنید و بگذارید 2 تا 3 دقیقه بماند بعد از این مدت مربای شما آماده است. حواستان باشد برای تهیه همه مربا ها به جز مربای به از قابلمه لعابی بهره ببرید همچنین در ظرف را هم نگذارید، چون رنگ مربا تیره می گردد فقط در مربای به باید در ظرف را بگذارید پس اگر خواستید از مربای آلبالو در تهیه آلبالو پلو بهره ببرید مربا را به روش فوق تهیه کنید.

حال اگر جزء افرادی هستید که غذای شیرین دوست ندارید و می خواهید ترشی آلبالو ها حفظ گردد بسته به ذائقتون به ازای هر پیمانه آلبالو هسته گرفته شده 4 تا 5 قاشق قاشق غذاخوری شکر لا به لای آلبالو ها اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید شکر حل گردد در این روش، چون مقدار شکر کم است نباید منتظر قوام آمدن باشید همین که شکر حل شد آماده است. باز هم این نکته را مد نظر داشته باشید که میزان شکر تقریبی است و کاملاً بستگی به ذائقه شما دارد.

6- نکات مربوط به خلال بادام و پسته

خلال بادام را از قبل خیس کنید در روغن مایع یا کره تفت دهید اگر در کره تفت دهید خوشمزه تر می گردد، اما اگر در روغن مایع تفت دهید براق تر می گردد. خلال پسته را خیس نکنید، چون رنگ پس می دهد بلکه فقط در روغن مایع تفت دهید.

بیشتر بخوانید

  • طرز تهیه مربای آلبالو خانگی؛ خوشرنگ و ماندگار+ نکات کلیدی و ترفند ها
  • طرز تهیه آلبالو پلو خاص و مجلسی با فیله مرغ و گوشت قلقلی
  • طرز تهیه ته چین گوشت و بادمجان خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه ته چین آلبالو

1- بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت با نمک خیس کنید تا کیفیت بهتری داشته باشد سپس برای آبکش کردن برنج قابلمه ای را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید نمک به آن اضافه کنید وقتی آب به جوش آمد باید برنج را اضافه نمایید، آبی که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود را خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید. حرارت برنج در حال جوشیدن نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج مجدد به جوش بیاید.

وقتی آب برنج به جوش آمد چند بار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه ها از هم باز گردد حواستان باشد برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد البته زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع آن دارد. زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانه های آن نرم گردد، ولی هنوز مغز آن ها سفت باشد.

وقتی که دانه های برنج را امتحان کردید و برنج به مرحله آبکشی رسید آن را داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آب برنج کاملاً گرفته گردد سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه ها متوقف گردد و همین طور نمک اضافی بین دانه های برنج بیرون برود تا برنج شور نگردد. برنج ته چین را کمی دان تر از حد معمول بردارید، چون وقتی با تخم مرغ و ماست ترکیب می گردد کمی حالت خمیری پیدا می نماید علاوه بر این برنج ته چین باید نسبت به برنج های دیگر کمی خوش نمک تر باشد.

2- سینه مرغی که به صورت مکعبی خرد شده است + پیاز نگینی خرد شده + 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن مایع + زردچوبه + نمک + فلفل سیاه را روی حرارت قرار دهید مرتب هم بزنید تا مرغ کاملاً مزه دار گردد حدود 20 دقیقه بعد 1 پیمانه آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید نصف آب تبخیر گردد وقتی به این مرحله رسید مرغ آماده است.

3- ماست چکیده + 3 عدد زرده تخم مرغ + 1 عدد تخم مرغ کامل + نمک + زعفران را با همزن برقی مخلوط کنید بعد ترکیب روغن مایع و کره را هم اضافه کنید و مجدد با همزن برقی هم بزنید. (بهتر است برای تهیه ته چین از ترکیب روغن مایع و کره استفاده گردد روغن مایع خالص ته چین را بیش از اندازه ترد می نماید.)

4- 2/3 برنج را که از قبل آماده نموده اید و کمی ولرم شده است را به آرامی به این مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید به این نکته توجه داشته باشید که اگر برنج خیلی داغ باشد باعث می گردد ماست آب بیندازد در نتیجه ته چین شما خمیر می گردد اگر هم برنج خیلی سرد شده باشد چسبندگی خود را از دست می دهد. این قسمت برای لایه اول و سوم استفاده می گردد.1/3 برنج را که برای قسمت آلبالویی کنار گذاشته اید را داخل کاسه ای بریزید دانه های آلبالو را به آن اضاففه کنید کمی از آب آلبالو را هم کم کم به آن اضافه کنید. (اگر از مربای آلبالو استفاده می کنید فقط دانه های آلبالو را بریزید و شهد آن را نریزید، چون خیلی شیرین می گردد.)

5- دیواره و کف ظرف مورد نظر را با روغن کمی چرب کنید بعد نصف برنج زعفرانی را داخل ظرف بریزید با قاشق آن را کاملاً صاف کنید، در این مرحله لازم نیست خیلی فشار دهید سپس مرغ را با کمی فاصله از دیواره ها روی مواد بچینید، چون اگر به دیواره بچسبد موقع برش زدن مرغ ها بیرون می ریزند. حالا مواد آلبالو پلو را روی مرغ بریزید سپس مابقی برنج زعفرانی را روی آلبالو پلو بریزید.

6- گر خواستید ته چین را روی گاز درست کنید باید شعله پخش بگذارید حرارت را خیلی کم کنید و یک دم کنی هم روی قابلمه قرار دهید بین 1 تا 30/1 ساعت زمان برای پخت ضروری است. اگر خواستید ته چین را در فر درست کنید روی ظرف فویل بکشید با یاری چنگال چند تا سوراخ روی فویل ایجاد کنید سپس ظرف را به مدت 1 ساعت در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل روی درجه 180 درجه سانتی گراد گرم نموده اید قرار دهید بعد از پخت، ته چین را از فر خارج کنید به مدت 15 دقیقه در دمای محیط قرار دهید سپس در ظرف مورد نظر سرو کنید.

7- ته چین را می توانید با خلال بادام، پسته، ماست چکیده و آلبالو تزیین کنید برای اینکه انسجام ماست بیشتر گردد می توانید ماست را با کمی پنیر خامه ای مخلوط کنید و در قیف بریزید و روی ته چین را شکوفه بزنید و روی شکوفه ها خلال بادام، پسته یا آلبالو قرار دهید.

منبع: فرارو
انتشار: 26 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 4647

به "طرز تهیه ته چین آلبالو پلو با مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ته چین آلبالو پلو با مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید