ساده ترین روش های دانه کردن انار
به گزارش مجله هاستفا، انار میوه ترش و شیرین خوشمزه ای است که با آمدن پاییز و فصل سرما در بازار میوه خودنمایی می نماید. این میوه به خصوص با وجود شب یلدا برای ایرانی ها و سایر ملل مختلف که شب یلدا را چون ما جشن می گیرند، اهمیت ویژه ای دارد. فارغ از کاربردهای تزیینی انار، به علت شکل ظاهری و رنگ زیبای آن، در تهیه انواع دسر، سالاد و درست کردن چاشنی های ترش مزه یا ملس مثل سس انار هم استفاده می گردد. سس و رب انار در آشپزی ایرانی، به خصوص آشپزی شمالی، کاربرد فراوانی دارد. تمام این ها را گفتیم که به یک مشکل در برخورد با آشپزی با انار هم اشاره کنیم و آن سخت بودن پوست کردن و دانه کردن انار! بسیاری از شما با وجود علاقه ای که به خوردن انار و طعم آن دارید اما به علت سخت بودن دانه کردن و احتمال کثیف شدن لباس، عطایش را به لقایش می بخشید.
در این مطلب قرار است شما را با چند روش ساده دونه کردن انار آشنا کنیم تا لذت خوردن انار را به خاطر سخت بودن پوست و دانه کردن و احتمال کثیف کاری لباس و مبل از دست ندهید. در ادامه با ما همراه باشید تا با آموزش نحوه دانه کردن انار آشنا شوید.
مواد و وسایل لازم برای دانه کردن انار
- انار به مقدار لازم
- آب به مقدار لازم
- چاقو یک عدد
- قاشق یک عدد
روش سنتی دان کردن انار
مرحله اول
انار را بشویید و قسمت سر انار را به مقدار ای که دانه های آن را ببینید با یک چاقوی تیز ببرید.
مرحله دوم
بعد از بریدن سر انار، چهار تا شش رگه سفید رنگ را به راحتی می بینید.
مرحله سوم
پوست انار را درست در امتداد این رگه ها، از ابتدا تا انتهای انار با چاقو ببرید.
مرحله چهارم
انگشت شست خود را در وسط انار قرار دهید و انار را از قسمت های برش داده شده باز کنید.
مرحله پنجم
به آرامی و بدون عجله آغاز به در آوردن دانه های انار و جدا کردن آنها از قسمت های سفید میوه کنید. با این روش دانه های انار از گوشت های سفید رنگ داخل انار جدا می شوند و خوردن و دانه کردن انار راحت تر است.
دانه کردن انار با قاشق
مرحله اول
پوست انار را ابتدا تمیز بشویید؛ چرا که اگر پوست کثیف باشد هنگام بریدن سطح خارجی، میکروب ها به راحتی می توانند از سطح فلزی چاقو به داخل و سطح دانه های انار منتقل شوند. بعد از آن که انار را تمیز شستید، با چاقو آن را از وسط به دو نیم تقسیم کنید.
مرحله دوم
پس از برش دادن انار، لبه های آن را با دست به سمت عقب برگردانید تا پوسته آن شکسته و دانه ها راحت تر و سریع تر جدا شوند.
مرحله سوم
انار برش داده شده را به سمت پایین (طوری که دانه ها رویشان به سمت کاسه باشد) در کف دستتان نگه دارید. انگشتان خود را از هم باز کنید. یک کاسه بزرگ را زیر دستتان قرار دهید.
مرحله چهارم
یک کاردک محکم یا یک قاشق چوبی پهن (ملاقه چوبی که در شمال ایران به خصوص استفاده می گردد) را بردارید. آغاز به محکم ضربه زدن به سطح خارجی (پوسته قرمز رنگ خارجی انار) انار کنید. اینجاست که بعضی از افراد اشتباه می نمایند. شاید در ابتدا به نظر برسد این روش و طرز دانه کردن انار آنقدرها هم موثر نیست. در واقع، این اتفاق به این علت است که ضربه به مقدار کافی محکم نیست. اگر خیلی آرام ضربه بزنید، دانه ها از جایشان کنده نمی شوند.
مرحله پنجم
به محکم ضربه زدن (یا کوبیدن) روی سر انار ادامه دهید تا زمانی که تمام دانه ها یا تقریبا همه آن ها از گوشته داخلی جدا شوند. می توانید در هر نقطه ای از سطح قرمز رنگ خارجی انار با قاشق چوبی ضربه بزنید تا ببینید آیا هنوز دانه ای از انار به جای مانده که نیفتاده باشد یا خیر.
دانه کردن انار در آب
مرحله اول
ابتدا یک کاسه بزرگی را با آب پر کنید. سپس انار را از وسط (یا به چهار قسمت) روی تخته برش دهید. یکی از قسمت های انار را بردارید و در کاسه زیر آب فرو ببرید.
مرحله دوم
در زیر آب آغاز به کندن پوست و دونه کردن انار کنید. با فشار اندکی به پشت میوه، دانه ها از جایگاهشان جدا می شوند.. با وجود آب، دانه ها به جای پرتاب شدن به اطراف در ته کاسه فرو می فرایند.
مرحله سوم
در این روش بعد از دانه کردن انار، پوست های سفید انار هم بر روی آب شناور می شوند. در انتها کار، می توانید به راحتی آن ها را بردارید و دور بریزید.
برای دانه کردن انار از دست استفاده نکنید
مرحله اول
اگر از این که دست هایتان کثیف گردد بدتان می آید می توانید از چاقو برای دانه کردن بهره ببرید. نکته مهمی که باید دقت کنید این است که از چاقو برای نصف کردن انار استفاده نکنید.
مرحله دوم
برای بریدن انار با چاقو کافیست تنها انتهای بالایی انار را برش دهید: کمی پایین تر از جایی که انار به ساقه درخت وصل می گردد و با برش آن قسمت، دانه های انار کمی معین می شوند.
مرحله سوم
در این مرحله، می توانید بخش های دانه دار را که با ردیف های سفید تقسیم شده اند، ببینید. بسته به اناری که در دست شما است، باید پنج یا شش ردیف مجزا معین شده باشد. کارد را در این قسمت ها به آرامی بکشید به طوری که گوشت خارجی انار و کمی از گوشت داخلی زخمی گردد.
مرحله چهارم
انار را با دو دست نگه دارید، به آرامی قسمت ها را از هم جدا کنید. می توانید این کار را در کاسه اب هم انجام دهید تا هنگام جدا کردن قسمت ها با دست، دانه ها به اطراف پخش نشوند. برای این روش دانه کردن انار حتما از یک چاقوی تیز بهره ببرید تا به راحتی گوشت خارجی و پوسته سفید داخلی را زخمی کند. به این ترتیب، جدا کردن قسمت ها با دست راحت تر است.
منبع: کتاب کاله