برترین لوبیا برای قورمه سبزی
به گزارش مجله هاستفا، شما برای قورمه سبزی از لوبیا قرمز استفاده می کتید یا لوبیا چیتی؟ یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف با دستور های مشابه طبخ می گردد. اگر به شهرهای مختلف سفر نموده باشید و طعم غذاهای آنجا را چشیده باشید، متوجه می شوید که ترکیب سبزی قورمه سبزی و لوبیا یا حتی چاشنی های این غذا، متغیر است. انتخاب لوبیا، سبزی و چاشنی های قورمه سبزی، می تواند بر طعم و قوام این غذا تاثیر مستقیمی بگذارد. در این مقاله از در به آنالیز برترین لوبیا برای قورمه سبزی، مقدار لوبیا برای قورمه سبزی برای هر نفر و نکات مهم درباره لوبیا مناسب برای قورمه سبزی می پردازیم.
چرا انتخاب لوبیا برای قورمه سبزی مهم است؟
هر چند در بعضی شهرهای شمالی، قورمه سبزی بدون لوبیا پخته می گردد ولی در بیشتر نقاط کشور، لوبیا جزو جدایی ناپذیر قورمه سبزی محسوب می گردد. به کار رفتن لوبیا در قورمه سبزی برای بالا رفتن ارزش غذایی این خورشت ایرانی است.
در این خورش ترکیبی از (فیبر)، گوشت (پروتئین حیوانی) و حبوبات (پروتئین گیاهی)، استفاده می گردد و در زمان سرو با یا ، کربوهیدرات های پیچیده هم اضافه می شوند که ترکیب کاملی را با هم می سازند. اما اینکه کدام لوبیا برای قورمه سبزی مناسب است، سوالی است که ممکن است فکر شما را هم درگیر کند. ما در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
برترین لوبیا برای قورمه سبزی
برترین لوبیا برای قورمه سبزی باید ویژگی هایی داشته باشد که بتواند کیفیت غذا را بالاتر ببرد. علاوه بر ظاهر قورمه سبزی، ارزش غذایی و خوشمزه بودن آن هم در انتخاب لوبیا برای قورمه سبزی اهمیت دارد. بنابراین قبل از خرید هر نوع لوبیایی که می خواهید برای قورمه سبزی تهیه کنید، باید به کیفیت لوبیا توجه کنید.
علاوه بر این، لوبیای خوب، می تواند باعث گردد و هرچه خورش شما لعاب بیشتری داشته باشد، خوشمزه تر خواهد شد. در شهرهای مختلف، لوبیاهای مختلفی در قورمه سبزی به کار می روند که شما هم می توانید لوبیای دلخواهتان را از بین انواع لوبیا انتخاب کنید. انواع لوبیا برای قورمه سبزی شامل موارد زیر می شوند:
- لوبیا چیتی
- لوبیا قرمز
- لوبیا چشم بلبلی
- لوبیا سفید
هر کدام از این لوبیاها، ویژگی های ظاهری، طعم و کیفیت پخت متفاوتی دارند. اما کدام لوبیا برای استفاده در خورش سبزی بهتر است؟
راستی، شما می توانید انواع حبوبات از جمله ، و را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم در انتخاب برترین لوبیا برای قورمه سبزی
سلیقه و ذائقه خود را در اولویت قرار دهید
پیش از هر چیز باید در زمان انتخاب لوبیا مناسب برای خورش سبزی، به ذائقه خود توجه کنید. ممکن است طعم یک لوبیا را بیش از دیگر لوبیاها بپسندید یا سیستم گوارش بدن شما، با نوع خاصی از لوبیا، واکنش نشان دهد. پس قبل از هر چیز، به این موضوعات توجه کنید، چون در آشپزی، باید و نباید ها متغیر هستند و می توانید بر اساس سلیقه خود، مواد لازم برای هر غذا را تغییر دهید تا مناسب شما باشد.
لوبیای باکیفیت بخرید
کیفیت لوبیاهایی که برای به کار بردن در قورمه سبزی در نظر گرفته اید، مستقیما روی کیفیت غذایتان تاثیر می گذارد. بنابراین در زمان خرید لوبیا به نکات زیر دقت کنید:
لوبیای تازه بخرید
لوبیاها را اگر به صورت بسته بندی شده و فروشگاهی تهیه می کنید، حتما به تاریخ فراوری و انقضای آن توجه کنید. لوبیاهایی که زمان زیادی از تاریخ برداشت و بسته بندی آنها گذشته باشد، طعم خوبی ندارند و زمان پخت آنها هم طولانی خواهد بود. لوبیاهایی که بیش از دو سال از زمان درج شده از روی بسته بندی شان گذشته باشد، نه اینکه خراب شده باشند، ولی کیفیت خوبی ندارند.
اگر لوبیا فله ای یا باز خریداری می کنید، تشخیص تازه یا کهنه بودن آنها، کمی سخت تر می گردد ولی می توانید از روی ظاهر لوبیا، بعضی ویژگی های آنها را تشخیص دهید. لوبیاها نباید شکسته باشند یا آثاری از کرم خوردگی و سوراخ در آنها وجود داشته باشد. بعلاوه وجود گل و کاه در آنها، به معنی کم کیفیت بودن لوبیاهای فله ای است.
به میزان لوبیاها توجه کنید
هر لوبیایی که می خرید، باید سایز و میزان دانه ها، درشت باشد. لوبیای قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سفید و حتی لوبیا چشم بلبلی ریز، می تواند ظاهر خورشتان را خراب کند. ضمناً معمولا لوبیاهای ریزتر، دیرپز تر و کهنه تر هستند.
رگه های لوبیا چیتی را نگاه کنید
اگر لوبیا چیتی می خرید، لوبیا باید رنگ کرمی با رگه های صورتی یا قرمز داشته باشد. هر چه این رگه ها تیره تر باشند و به سمت زرشکی یا قهوه ای بروند، به معنی کم کیفیت بودن لوبیا است.
پوست لوبیا نباید چروک داشته باشد
روی پوست لوبیای باکیفیت، نباید آثاری از چروک یا پریدگی داشته باشد. پوست لوبیای خوب و تازه، صاف است. لوبیاهای چروکیده و کرم خورده، معمولا دیرپز و کهنه هستند.
به محل فراوری لوبیا دقت کنید
در بعضی شهرها، لوبیاهای مرغوبی فراوری و حتی صادر می شوند. مرغوب ترین لوبیاها در شهرهای لرستان، زنجان، خمین، ازنا، الیگودرز و … کشت و به شهرها یا کشورهای دیگر صادر یا ارسال می شوند. لوبیاهای فراوری شده در این شهرها، عموما کیفیت بالایی دارد.
ویژگی های انواع لوبیا برای قورمه سبزی
هر چند در بعضی شهرها از لوبیا سفید و لوبیا چشم بلبلی در قورمه سبزی استفاده می گردد، اما معمولا در انتخاب انواع لوبیا برای خورش سبزی، رقابت سخت تر بین لوبیا قرمز و لوبیا چیتی است که هر کدام ویژگی های خاص خودشان را دارند:
ویژگی های لوبیا چیتی
آشپزهای حرفه ای، معمولا بین لوبیا چیتی و لوبیا قرمز یا دیگر انواع لوبیا، لوبیا چیتی را انتخاب می نمایند. علت های محکمی هم برای این انتخاب وجود دارد. لوبیا چیتی طعم ملایمی دارد که با دیگر مواد قورمه سبزی، به خوبی سازگار و هماهنگ می گردد.
این لوبیا، رنگ قورمه سبزی را تیره نمی نماید و ظاهر رنگارنگ و مجذوب کننده تری به خورش می دهد. اما این احتمال هم وجود دارد که این لوبیا، در زمان پخت، رنگ خود را تا حدی از دست بدهد. علاوه بر این ها، لوبیا چیتی بافت قوی تری دارد و احتمال اینکه در طول پخت، از هم بپاشد و له گردد، کمتر است.
موضوع مهم دیگر، قوام یا لعاب دادن لوبیا به غذا است. هر چه لوبیا بیشتر با مواد بپزد، لعاب بیشتری به غذا می دهد و بعضی لوبیاها لعاب بیشتری دارند. در این میان، لوبیا چیتی، نسبت به لوبیا قرمز، لعاب بیشتری به غذا می دهد.
ویژگی های لوبیا قرمز
لوبیا قرمز جزو متداول ترین لوبیاها در انواع غذا، انواع آش و حتی سالادهای مدیترانه ای است. لوبیا قرمز نسبت به لوبیا چیتی، طعم قوی تری دارد و زمان کوتاه تری برای پخت احتیاج دارد.
اما در کنار این مزیت ها باید بدانید که لوبیا قرمز، به خاطر رنگی که دارد، می تواند رنگ قورمه سبزی را تحت تاثیر قرار دهید و آن را تیره تر کند، یعنی ترکیب سبزی قورمه سبزی و قرمزی لوبیا، موجب تیره شدن رنگ قورمه سبزی می گردد.
علاوه بر این، لوبیا قرمز به خاطر زمان پخت کوتاه تر ممکن است له گردد و بافت آن از هم بپاشد. در کنار این موارد، لوبیا قرمز، لعاب کمتری به خورش شما می دهد.
لوبیا چشم بلبلی
شاید جالب باشد ولی در بعضی شهرها مثل تبریز، شهرهای شمالی و شهرهای جنوبی مثل بوشهر یا ، به عنوان لوبیا قورمه سبزی، از لوبیا چشم بلبلی استفاده می گردد.
لوبیا چشم بلبلی، رنگ خورش را تیره نمی نماید، طعم ملایمی دارد و زود می پزد. پس اگر می خواهید آن را به خورشتان اضافه کنید، مراقب باشید که در زمان درست این کار را انجام دهید تا لوبیاها زیادی لهیده نشوند.
لوبیا قورمه سبزی چقدر خیس بخوره؟
هر لوبیایی را که در قورمه سبزی به کار می برید، باید از قبل بخیسانید. خیساندن لوبیاها در آب برای چند ساعت، هم باعث گرفتن نفخ آنها می گردد و هم به زودتر پختن آنها یاری می نماید. برای خیساندن لوبیا قرمز و لوبیا چیتی، باید 8 تا 12 ساعت وقت، اختصاص دهید. حتی بعضی افراد این لوبیاها را به مدت 24 ساعت خیس می نمایند. برای پخت لوبیاها، حتما از شب قبل، اقدام به خیساندن لوبیاها کنید و تا زمان پخت، 2 تا 3 بار آب روی لوبیاها را با آب تازه عوض کنید تا نفخ آنها گرفته گردد.
بیشتر بخوانید:
زمان پخت انواع لوبیا برای قورمه سبزی
برای اینکه لوبیاهای قورمه سبزی بعد از پخت، سفت نباشند یا له نشوند، باید به زمان پخت لوبیاها دقت کنید. همان طور که گفته شد، خیساندن لوبیاها قبل پخت، تاثیر مستقیمی روی زمان پخت آنها دارد. اگر لوبیاها را به مدت 12 ساعت بخیسانید، زمان پخت آنها در خورش به توضیح زیر خواهد بود:
- لوبیا چیتی: 1 ساعت
- لوبیا قرمز: 50 دقیقه
- لوبیا چشم بلبلی: 40 دقیقه
برترین زمان اضافه کردن لوبیا به قورمه سبزی
بسته به اینکه چه لوبیایی استفاده می کنید، زمان اضافه کردن لوبیا به قورمه سبزی فرق می نماید. اگر لوبیا چیتی به کار می برید، می توانید لوبیا چیتی را بعد از کشیدن از آبی که در آن خیسانده اید، همراه با سبزیجات، در قابلمه بریزید ولی اگر لوبیا قرمز استفاده می کنید، به خاطر رنگ تیره ای که به غذا می دهد، بهتر است ابتدا به مدت 15 دقیقه آن را در آب بجوشانید. سپس لوبیاها را آبکش نموده و در قورمه سبزی بریزید.
اگر هم از کنسرو لوبیا استفاده می کنید، در اواخر پخت خورش (15 تا 20 دقیقه پایانی)، لوبیاها اضافه کنید تا در قورمه سبزی له نشوند.
برای خرید انواع می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
سوالات متداول درباره برترین لوبیا برای خورش قورمه سبزی
برترین لوبیا برای قورمه سبزی کدام است؟
انتخاب اینکه کدام لوبیا برای قورمه سبزی بهتر است، بیشتر به ذائقه شما بستگی دارد ولی لوبیا چیتی، به خاطر رنگ مجذوب کننده تری، بافت محکم تر، لعاب بیشتر و طعم ملایم تر، انتخاب بهتری بین آشپزهای حرفه ای است.
میزان لوبیا در قورمه سبزی برای هر نفر چقدر باید باشد؟
میزان لوبیا برای قورمه سبزی بستگی به این دارد که قورمه سبزی را پر لوبیا یا کم لوبیا می پسندید. برای هر نفر، از نظر وزنی، حدود 30 تا 45 گرم لوبیا کافی است.
لوبیا قورمه سبزی برای هر نفر چند قاشق کافی است؟
هر قاشق لوبیا، حدود 15 گرم وزن دارد. برای هر نفر 2 تا 3 قاشق غذاخوری لوبیا کافی است. اگر قورمه سبزی را پر لوبیا می پسندید، 3 قاشق غذاخوری و اگر قورمه سبزی کم لوبیا می خورید، 2 قاشق غذاخوری کافی است.
با لوبیا عروس چطور خورش قورمه سبزی درست کنیم؟
بعضی افراد برای درست کردن خورش قورمه سبزی از لوبیا عروس استفاده می نمایند. روش استفاده از لوبیا عروس در قورمه سبزی مثل سایر لوبیاهاست و باید از شب قبل آن را بخیسانید. 45 دقیقه الی 1 ساعت برای پخت لوبیا عروس کافی است.
منبع: افق کوروش