برنج پرمصرف ترین خوراکی دنیا
به گزارش مجله هاستفا، برنج غذای پایه بیش از 3 میلیارد نفر در سراسر دنیا است. این دانه پس از ذرت بیشترین حجم کشت در دنیا را به خود اختصاص داده است. از آنجایی که بخش عظیمی از ذرت کشت شده در دنیا برای مقاصدی غیر از مصارف غذایی انسان به کار می رود، برنج با توجه به تغذیه انسان ها و میزان کالری موجود در آن، بیش از یک پنجم کالری مصرفی میانه

برنج پرمصرف ترین خوراکی دنیا
برنج غذای پایه بیش از 3 میلیارد نفر در سراسر دنیا است. این دانه پس از ذرت بیشترین حجم کشت در دنیا را به خود اختصاص داده است. از آنجایی که بخش عظیمی از ذرت کشت شده در دنیا برای مقاصدی غیر از مصارف غذایی انسان به کار می رود، برنج با توجه به تغذیه انسان ها و مقدار کالری موجود در آن، بیش از یک پنجم کالری مصرفی میانه انسان ها در سراسر دنیا را تأمین می نماید.
برنج سرشار از مواد مغذی است و بیش از 15 نوع ویتامین و مواد معدنی در خود دارد. این ماده غذایی منبع کربوهیدارت ها هستند و در عضلات ذخیره می شوند و هنگام نیاز به انرژی نیاز مان را رفع می نمایند.
برنج خاصیت منحصر به فرد دیگری هم دارد که درباره مواد غذایی حاوی کربوهیدارت کمتر دیده می گردد. این غذای پرطرفدار دارای پروتئین های بسیار ارزشمندی است و اهمیت این خاصیت، هنگام مقایسه خواص برنج با دانه های دیگر بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. برنج همه 8 آمینواسید ضروری را در خود دارد که در ساخت و حفظ عضلات و ساخت آنتی بادی ها، هورمون ها و آنزیم ها نقش مهمی دارند. آمینواسیدهای ضروری عبارتند از لوسین، ایزولوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، تره اونین، تریپتوفان و والین. این آمینو اسیدها از این لحاظ اهمیت دارند که خود بدن به تنهایی نمی تواند آنها را بسازد و به همین جهت ضروری است که نیاز خود را از منابع غذایی خارجی تأمین کند. اگر بدن نتواند نیاز خود به حتی یکی از این آمینواسیدها را تأمین کند، ساخت پروتئین ها با اشکال روبرو خواهد شد و این می تواند باعث تحلیل رفتن عضلات گردد. بدن می تواند چربی و نشاسته را در خود ذخیره کند، ولی قادر به ذخیره آمینواسیدهای ضروری نیست، از این رو غذای روزانه باید حاوی این مواد باشد.
برنج قهوه ای
این نوع برنج هم مانند برنج سفید دارای خواص بسیار ارزشمندی است و از جهاتی با برنج سفید تفاوت دارد . مقدار آهن موجود در برنج سفید کمتر از مقدار این ماده معدنی در برنج قهوه ای است . ضمناً مقدار پروتئین موجود در برنج قهوه ای هم از مقدار این ماده در برنج سفید بیشتر است .برنج سفید دارای ویتامین های B1، B3، B6 است و آهن هم در خود دارد . مقدار این ویتامین ها در حجم برابر از برنج سفید و برنج قهوه ای فرق دارد . برنج قهوه ای بیش از برنج سفید این ویتامین ها را در خود دارد .
برنج قهوه ای عناصری چون مهمیم ، منگنز و روی را بیشتر دارد . منگنز عنصری است که برای فراوری بعضی از آنزیم هایی که در فرآیند فراوری انرژی در بدن و کارکرد آنتی اکسیدان ها نقش دارند ، ضروری است .
در ایالات متحده بیشترین مقدار برنج مصرفی ، برنج سفید است . در فرآیند فرآوری برنج سفید ، مقداری از ویتامین B1 ، ویتامین B3 و آهن موجود در آن از بین می فرایند که در سرانجام فرآیند به آن اضافه می شوند . به همین دلیل است که روی بسته بیشتر برنج های مصرفی در آمریکا عبارت غنی شده دیده می گردد . حتی برنج سفید غنی شده هم به مقدار برنج قهوه ای مواد مغذی در خود ندارد که چهار برابر بیش از برنج سفید فیبر در خود جای داده است .
برنج بعلاوه دارای نشاسته مقاوم است که همانطور هضم نشده به روده می رسد . این نشاسته رشد باکتری های مفید موجود در روده را تحریک نموده و به حفظ سلامت روده ها یاری می نماید .
ترکیبات موجود در 100 گرم برنج سفید ، آسان پخت و آبپز :
آب : 68 گرمپروتئین : 6/2 گرم
کربوهیدرات : 9/30 گرم
فیبر : 1 گرم
قند : صفر
چربی کل : 3/1 گرم
تیامین (ویتامین B1) : 1% میلی گرم
نیاسین : (ویتامین B3) 9% میلی گرم
ویتامین B6: 7% میلی گرم
فولات : 4 میکروگرم
ویتامین C: صفر
منگنز : 2% میلی گرم
آهن : 2% میلی گرم
روی : 7% میلی گرم
انرژی : 138 کیلوکالری
ترکیبات موجود در 100 گرم برنج قهوه ای آبپز :
آب : 66 گرمپروتئین : 6/2 گرم
کربوهیدرات : 1/32 گرم
فیبر : 5/1 گرم
قند کل : 5/0 گرم
چربی کل : 1/1 گرم
تیامین (ویتامین B1): 14 % میلی گرم
نیاسین (ویتامین B3): 3/1 میلی گرم
فولات : 10 میکروگرم
ویتامین C : صفر
منگنز : 9% میلی گرم
آهن : 5/0 میلی گرم
روی : 7% میلی گرم
انرژی : 141 کیلوکالری
منبع: دنیای تغذیه 97
منبع: راسخون