با علل و مضرات عادت به جویدن یخ آشنا شوید با علل و مضرات عادت به جویدن یخ آشنا شوید
به گزارش مجله هاستفا، در روزهای گرم تابستان شاید یکی از لذت بخش ترین کارها خوردن چند تکه یخ باشد. احتمالا تصور می کنید این کار چیزی جز یک لذت ساده نیست اما این عادت ضررهای زیادی برای سلامتی دارد و حتی می تواند نشان دهنده یک مشکل جسمانی یا روحی پنهان باشد.
با علل و مضرات عادت به جویدن یخ آشنا شوید
به گزارش خبرنگاران به نقل از سایت روزیاتو در روزهای گرم تابستان شاید یکی از لذت بخش ترین کارها خوردن چند تکه یخ باشد. احتمالا تصور می کنید این کار چیزی جز یک لذت ساده نیست اما این عادت ضررهای زیادی برای سلامتی دارد و حتی می تواند نشان دهنده یک مشکل جسمانی یا روحی پنهان باشد.
در ادامه می خواهیم ببینیم جویدن یخ چه مضراتی دارد و علت اصلی این عادت چیست.
1- ممکن است نشانه مشکل مهمی باشد
شاید تصور کنید خوردن یخ ضرری ندارد اما اگر این کار تبدیل به عادتی گردد که بی اختیار آن را انجام می دهید ممکن است آسیب های جدی ای به سلامتی شما وارد کند. به جویدن بی اختیار یخ، پاگوفاژی یا یخ خواری گفته می گردد که نوعی هرزه خواری است. هرزه خواری نوعی اختلال غذایی است که در اثر آن شخص تمایل به خوردن چیزهایی دارد که ارزش غذایی ندارند، مانند مو، چسب، گرد و خاک و حتی چیزهایی بدتر از این. در حقیقت، جویدن بی اختیار یخ می تواند از نشانه های ابتلا به بیماری های جسمی و روانی بسیار جدی باشد که همگی اثراتی دراز مدت بر سلامت تان خواهند داشت.
2- به مینای دندان آسیب می زند
بسیاری از مردم عادت به جویدن یخ دارند اما از اثرات منفی آن مطلع نیستند. این کار به مینای دندان آسیب می زند و منجر به ایجاد ترک های ریزی در آن می گردد؛ مسأله ای که می تواند منجر به شکستن دندان شده و حتی ممکن است احتیاج به درمان ریشه دندان گردد.
3- خطر پوسیدگی و حساسیت دندانی را بالا می برد
آسیب دندانی ناشی از جویدن یخ فراتر از ترک خوردن مینای دندان است. این عادت دندان ها را شنماینده می نماید، به پرکردگی و روکش دندان ها آسیب می زند و حتی باعث دردناک شدن عضلات فک می گردد. بسیاری از کسانی که عادت به جویدن یخ دارند، دندان هایشان حساسیت زیادی نسبت به نوشیدنی های گرم و سرد پیدا می نماید. به علاوه خوردن یخ دندان ها را مستعد پوسیدگی می نماید.
4- دچار عفونت لثه می شوید
ممکن است تکه یخی که می جوید تیز باشد و لثه را پاره کند و این مسأله باعث عفونی شدن لثه و بروز دیگر بیماری های جدی در لثه گردد. اگر احساس می کنید که باید چیزی بجوید، یک آدامس بدون قند بخورید چون آسیب بسیار کمتری به دندان ها می زند و دهان را هم خوشبو می نماید. علاوه بر این، می توانید خرده های یخ را در دهان نگه دارید تا ذوب شوند یا موادغذایی سفتی مثل هویج یا سیب بخورید. این کار میل به جویدن یخ را رفع می کنید.
5- ممکن است بدن تان کمبود یک ماده معدنی را داشته باشد
جویدن چیزهایی مثل یخ که ارزش غذایی ندارند، از نشانه های پنهان کم خونی فقر آهن است. محققان هنوز دقیقا مطمئن نیستند چرا بین جویدن یخ و این نوع از بیماری کم خونی ارتباط وجود دارد، اما تحقیقی نشان داده از آنجایی که کم خونی منجر به احساس خستگی مفرط می گردد، احتمالا جویدن یخ به هوشیار ماندن افراد مبتلا به کم خونی یاری می نماید. علاوه بر این، جویدن یخ در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی و بیماری اوتیسم شایع تر است.
6- مکن است دچار یک اختلال روحی باشید
هرزه خواری می تواند از نشانه های استرس، آشفتگی عاطفی، اختلال وسواس فکری عملی و در بچه ها، نوعی اختلال رشد باشد. اگر متوجه شدید که دچار کمبود آهن نیستید، می توانید برای انجام رفتار درمانی شناختی و غلبه بر هرزه خواری خود به یک روان درمانگر مراجعه کنید.
7- دچار اختلال غذایی خواهید شد
بعضی افرادی که رژیم می گیرند یا مواد غذایی مصرفی شان را محدود می نمایند، به جویدن یخ روی می آورند تا با این کار دهان شان را مشغول نمایند. اما شما در واقع خود را از مواد مغذی و کالری های مورد احتیاج بدن تان محروم می کنید و در معرض خطر سوء تغذیه قرار می گیرید. این مسأله می تواند آسیب هایی ماندگار به اندام ها، استخوان ها و حتی مغز شما وارد کند.
8- احتمالا از اضطراب پنهانی شدیدی رنج می برید
اگر زمانی که در خصوص کار یا مسائل اقتصادی تان نگران هستید آغاز به جویدن یخ می کنید، این عادت در حقیقت روشی برای کم شدن اضطراب شما است. جویدن روزانه یخ برای بعضی افراد می تواند شیوه ای برای کاهش اضطراب و یا شاید یک عادت باشد، اما ممکن است نشانه پنهان یک یک بیماری جدی باشد.
9- سعی می کنید التهاب دهان تان را کم کنید
کمبود بعضی از مواد مغذی منجر به التهاب زبان یا لثه می گردد و جویدن یخ می تواند این التهاب را کم کند، اما این کار عوارض زیادی دارد و تأثیر آرام بخش یخ کوتاه مدت است. بنابراین باید به علت اصلی التهاب پی ببرید و برای درمان مؤثر آن اقدام کنید. دلایل مختلفی برای این مشکل وجود دارد. التهاب ناگهانی زبان می تواند خطرناک باشد و یک شرایط اورژانسی محسوب می گردد.
منبع: جام جم آنلاین