ایالت پراک: جواهری پنهان در قلب مالزی

به گزارش مجله هاستفا، در میان ایالت‌های متنوع مالزی، پراک همچون گوهری درخشان می‌تابد که ترکیبی بی‌نظیر از تاریخ غنی، طبیعت بکر و فرهنگ متنوع را در خود جای داده است. این ایالت که به "دار الرضوان" شهرت دارد، با مناظر خیره‌کننده، شهرهای پرجنب و جوش و مردمانی مهمان‌نواز، مقصدی جذاب برای گردشگران از سراسر جهان است. در این مقاله، به کشف عمیق‌تر جنبه‌های مختلف این سرزمین شگفت‌انگیز می‌پردازیم.

ایالت پراک: جواهری پنهان در قلب مالزی

برای دریافت مشاوره و خدمات تخصصی گردشگری و سفر به سراسر دنیا با bestcanadatours.com مجری مستقیم تورهای مسافرتی و گردشگری همراه باشید.

ایالت پراک یکی از 13 ایالت مالزی، واقع در قاره آسیا است. این ایالت که به دار الرضوان شهرت دارد، با ایالت کداح از شمال، ایالت پنانگ از شمال غربی، ایالت های کلانتان و پاهانگ از شرق، ایالت سلانگور از جنوب، تنگه ملاکا از غرب و با استان یالا در کشور تایلند از شمال شرق هم مرز است. مرکز رسمی این ایالت ایپوه نام دارد و مرکز سلطنتی آن، کوالا کنگسر است.

جمعیت ایالت پراک نزدیک به 2.5 میلیون نفر و مساحت آن، حدود 21 هزار کیلومتر مربع است. بیش از نیمی از جمعیت این ایالت را مسلمانان تشکیل می دهند و بعد از آن بودایی ها با 25٪ در رده دوم قرار دارند. پیروان هندویسم و مسیحیت در ایالت پراک جمعیتی کمتر از 15٪ را شامل می شوند. زبان بیشتر اهالی پراک، مالزیایی پراک است و اقلیت های چینی به زبان های متفاوت چینی و اقلیت هندی به زبان تامیل صحبت می نمایند.

طبق اساسنامه پراک، این ایالت به صورت مشروطه پادشاهی اداره می گردد و سلطان به شکل موروثی حکومت را به دست می گیرد. شورای مقننه این ایالت از 59 نفر تشکیل شده است که هرکدام نماینده یک منطقه از ایالت هستند و هر 5 سال یک بار در رای گیری عمومی انتخاب می شوند.

در سال 1875 که پراک مستعمره انگلستان محسوب می شد، هیو لو از طرف انگلیسی ها به حکومت این ایالت انتخاب شد. او با تسلط به زبان مالزیایی و پوشیدن لباس های محلی در دل مردم جا باز کرد و اولین کسی بود که درختان کائوچو را به شبه جزیره مالایا آورد. استقلال پراک از انگلستان، در سال 1957، به عنوان عضوی از فدراسیون مالایا به رسمیت شناخته شد.

روزهای پراک گرم و آفتابی است و شب هایی خنک دارد. دمای هوا بین 23 تا 33 درجه سانتی گراد تغییر می نماید و میزان رطوبت اغلب بیشتر از 82٪ است. میزان بارندگی در این ایالت حدود 3.2 هزار میلی متر در سال گزارش شده است.

ایستگاه قطار ایپوه در مرکز شهر قرار گرفته است و ساختمان آن به سبک مورو ها ساخته شده است. این بنای سفید به تاج محل ایپوه شهرت دارد و بعد از ایستگاه قطار کوالالامپور، زیباترین ایستگاه قطار در مالزی به شمار می رود.

از شهرهای مهم ایالت پراک می توان به ایپوه، جزیره پانگکور، تایپینگ و لوموت اشاره نمود.

تارت تخم مرغی و گریپ فروت های متنوع از خوراکی محبوب پراک هستند. زیورآلات کریستی و دست سازهای کلر نیز از دیگر سوغاتی های پراک محسوب می شوند که می توانید آنها را از میدان کونگ هنگ تهیه کنید.

برای خرید لباس و دیگر وسایل نیز می توانید به تایپینگ مال (Taiping Mall) سر بزنید.

موزه هان چین پت سو (Han Chin Pet Soo) از مشهورترین دیدنی های ایپوه محسوب می گردد. بنای این موزه متعلق به کلاب معدنچیان چینی بوده است و امروزه شامل صنایع دستی، کلکسیون ها و عکس هایی است که متعلق به قرن های 19 و 20 میلادی هستند.

موزه ایالتی پراک (Perak State Museum) واقع در تایپینگ، قدیمی ترین موزه در مالزی است.

غار تمپورونگ (Tempurung Cave) را نباید فراموش کنید. این غار دیدنی بیش از 3 کیلومتر طول دارد و نورپردازی و مسیرهای پیاده روی این غار توریست های بسیاری را جلب می نماید.

از دیگر دیدنی های پراک می توان به باغ های دریاچه تایپینگ (Taiping Lake Gardens)، موزه هو یان هور (Ho Yan Hor Museum)، معبد توا پک کونگ (Tua Pek Kong Temple)، مسجد عبودیه (Ubudiah Mosque)، ساحل مرجانی پانگکور (Coral Beach) و دنیای گمشده تامبون (Lost World Of Tambun) اشاره نمود.

نگاه تکمیلی:

  1. تاریخ پرفراز و نشیب: پراک تاریخی غنی و پرماجرا دارد که به قرن‌ها پیش بازمی‌گردد. این منطقه در گذشته به دلیل منابع غنی قلع، مورد توجه تاجران و استعمارگران بوده است. در قرن 19، پراک شاهد جنگ‌های داخلی و دخالت‌های استعماری بود که نهایتاً منجر به تسلط بریتانیا بر این منطقه شد. امروزه، آثار این دوران تاریخی را می‌توان در معماری استعماری و موزه‌های متعدد ایالت مشاهده کرد.
  2. تنوع فرهنگی و مذهبی: یکی از ویژگی‌های برجسته پراک، تنوع فرهنگی و مذهبی آن است. در کنار اکثریت مسلمان، جوامع بودایی، هندو و مسیحی نیز در صلح و هماهنگی زندگی می‌کنند. این تنوع در معماری مکان‌های مذهبی، جشنواره‌های رنگارنگ و آداب و رسوم متنوع منعکس شده است. مسجد عبودیه با گنبدهای طلایی‌اش در کنار معابد چینی و هندو، نمادی از این همزیستی مسالمت‌آمیز است.
  3. جاذبه‌های طبیعی بی‌نظیر: پراک با داشتن مناظر طبیعی متنوع، از جنگل‌های بارانی گرمسیری گرفته تا سواحل شنی و غارهای باستانی، بهشتی برای دوستداران طبیعت است. پارک ملی رویال بلوم (Royal Belum State Park) یکی از قدیمی‌ترین جنگل‌های بارانی جهان را در خود جای داده و زیستگاه گونه‌های نادر جانوری و گیاهی است. همچنین، غارهای گوا تمپورونگ (Gua Tempurung) با سازه‌های آهکی خیره‌کننده، یکی از بزرگترین غارهای شبه جزیره مالزی را تشکیل می‌دهند.
  4. شهرهای پرجنب و جوش: ایپوه، مرکز ایالت پراک، شهری است که ترکیبی جذاب از قدیم و جدید را ارائه می‌دهد. این شهر به خاطر غذاهای خیابانی لذیذش شهرت دارد و نقاشی‌های دیواری آن که توسط هنرمند معروف، ارنست زاچاریویچ، خلق شده‌اند، به جاذبه‌ای توریستی تبدیل شده‌اند. تایپینگ، شهر دیگر پراک، با باغ‌های دریاچه‌ای زیبا و موزه‌های متعددش، گنجینه‌ای از تاریخ و طبیعت است.
  5. جزایر بهشتی: جزیره پانگکور، واقع در ساحل غربی پراک، با سواحل شنی سفید و آب‌های فیروزه‌ای، مقصدی محبوب برای گردشگران است. این جزیره علاوه بر فعالیت‌های آبی متنوع، دارای جنگل‌های حفاظت شده و زیستگاه‌های حیات وحش است که فرصتی عالی برای طبیعت‌گردی فراهم می‌کند.
  6. میراث معماری: پراک دارای مجموعه‌ای غنی از بناهای تاریخی است که تاریخ پرفراز و نشیب این منطقه را روایت می‌کنند. کاخ سلطنتی کنگسار (Kenangan Palace) نمونه‌ای از معماری سنتی مالایی است، در حالی که ساختمان‌های استعماری در ایپوه و تایپینگ، یادآور دوران حضور بریتانیا هستند. مسجد عبودیه با معماری اسلامی-هندی خود، یکی از زیباترین مساجد مالزی به شمار می‌رود.
  7. غذاهای لذیذ و متنوع: آشپزی پراک ترکیبی از طعم‌های مالایی، چینی و هندی است. "نسی کاندار" (Nasi Kandar)، غذای محبوب محلی، ترکیبی از برنج با انواع خورش‌ها و کاری‌هاست. "ایپوه بین اسپروت چیکن" (Ipoh Bean Sprout Chicken) و "چه چئونگ فان" (Chee Cheong Fun) از دیگر غذاهای معروف این منطقه هستند. همچنین، قهوه سفید ایپوه (Ipoh White Coffee) شهرت جهانی دارد.
  8. صنایع دستی و هنرهای سنتی: پراک مهد هنرهای سنتی مالزی است. صنعت پیوتر (آلیاژی از قلع و سرب) در این منطقه قدمتی طولانی دارد و محصولات آن از شهرت جهانی برخوردارند. همچنین، هنر باتیک (نوعی رنگرزی پارچه) و حکاکی روی چوب از دیگر صنایع دستی رایج در پراک هستند.
  9. فستیوال‌ها و رویدادهای فرهنگی: پراک میزبان فستیوال‌های متعددی در طول سال است که فرهنگ غنی این منطقه را به نمایش می‌گذارند. جشنواره غذای ایپوه، فستیوال فانوس در تایپینگ و جشن سال نو چینی از رویدادهای مهم فرهنگی این ایالت هستند که گردشگران زیادی را جذب می‌کنند.
  10. توسعه پایدار و اکوتوریسم: پراک در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست انجام داده است. پروژه‌های اکوتوریسم در مناطقی مانند پارک ملی رویال بلوم و جزیره پانگکور، ضمن فراهم کردن تجربه‌ای منحصر به فرد برای گردشگران، به حفظ محیط زیست و حمایت از جوامع محلی کمک می‌کنند.

سخن پایانی

پراک، با ترکیبی بی‌نظیر از تاریخ کهن، طبیعت بکر، فرهنگ غنی و مردمانی مهمان‌نواز، گنجینه‌ای پنهان در قلب مالزی است. این ایالت با ارائه تجربه‌ای اصیل و متنوع از زندگی در جنوب شرق آسیا، مقصدی ایده‌آل برای گردشگرانی است که به دنبال کشف جاذبه‌های کمتر شناخته شده هستند. از کاوش در غارهای باستانی گرفته تا لذت بردن از غذاهای خیابانی لذیذ و غوطه‌ور شدن در فرهنگ چند لایه این منطقه، پراک تجربه‌ای فراموش نشدنی را برای بازدیدکنندگان خود رقم می‌زند. با سفر به پراک، نه تنها با تاریخ و طبیعت مالزی آشنا می‌شوید، بلکه قلب تپنده این کشور زیبا را لمس خواهید کرد.

انتشار: 4 مرداد 1403 بروزرسانی: 4 مرداد 1403 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 829

به "ایالت پراک: جواهری پنهان در قلب مالزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایالت پراک: جواهری پنهان در قلب مالزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید