چرا افزایش قیمت برق، مصرف را کاهش نداد؟

به گزارش مجله هاستفا، حدود پنج ماه از مصوبه دولت درباره افزایش بهای آب و برق که از افزایش سالانه هفت درصدی بهای آب شرب و برق حکایت داشت، می گذرد. مصوبه ای که به گفته مسوولان، مزیت آن جلب توجه مشترکان به الگوی مصرف و درنهایت کاهش میزان مصرف بود اما به نظر می رسد این هدف فعلا محقق نشده و میزان مصرف برق کاهش نداشته است.

چرا افزایش قیمت برق، مصرف را کاهش نداد؟

به گزارش خبرنگاران، اواخر نخستین ماه امسال، مصوبه دولت درباره افزایش بهای آب و برق از ابتدای اردیبهشت سال 1398 ابلاغ شد. نخستین بند این مصوبه شامل حال همه مصرف نمایندگان آب و برق می گردد و از افزایش سالانه هفت درصدی بهای آب شرب و برق از ابتدای اردیبهشت سال 1398 حکایت دارد.

مصوبه مذکور به طور اختصاصی، هم به پرمصرف ها پرداخته و هم به کم مصرف ها در دومین بند این مصوبه آمده است: با هدف مدیریت مصرف و بازدارندگی مصارف غیرضروری، علاوه بر میزان افزایش موضوع بند (1) این تصویب نامه، از ابتدای خردادماه، سالانه 16 درصد به خالص صورتحساب آب و برق مصارف خانگی (بدون احتساب آبونمان، مالیات بر ارزش اضافه نموده و عوارض) مشترکین بالای الگوی مصرف اضافه نموده می گردد. به عبارت دیگر طبق این بند پرمصرف ها تا 23 درصد افزایش تعرفه خواهند داشت.

این در حالی است که طبق بند پنجم این مصوبه خانوارهایی که مصرف آب یا برق ماهانه آن ها پایین تر از الگوی مصرف بوده و در بازه زمانی اول خرداد تا خاتمه شهریور، در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، مصرف خود را کاهش می دهند، مشمول تخفیف به میزان مصرف کاهش یافته با نرخ نخستین پله مصرف خواهند شد.

چرا افزایش تعرفه میزان مصرف را کاهش نداد؟

در این راستا، هادی مدقق - مدیر کل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین توانیر- در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان این که اطلاعات دوره سوم هنوز کامل نشده است، اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دوره دوم باید گفت با تغییر تعرفه، درصد مشترکین پرمصرف تغییر زیادی ننموده است. یعنی نمی توان گفت تعرفه به صورت مستقیم روی میزان مصرف تاثیر داشته است.

وی با تاکید بر این که عوامل متعددی در این موضوع که مشترکین امسال بیش تر برق مصرف کردند، وجود دارد، گفت: یکی از دلایل این است که در سال 1397 در دوره تابستان خاموشی های برنامه ریزی شده داشتیم و این موضوع باعث شده میزان مصرف برق کم تر گردد. به عبارت دیگر میزان انرژی توزیع نشده زیاد بوده است. اما از آنجا که امسال خاموشی برنامه ریزی شده نداشتیم، مصرف بیش تر شده است. به عبارت دیگر اگر تعرفه اثری هم گذاشته باشد، از آن طرف بهبود وضعیت تامین برق باعث شده است مشترکین مصرف بیش تری داشته باشند و این دو موضوع یکدیگر را خنثی نموده اند.

مدیر کل دفتر مدیریت مصرف و خدمات مشترکین توانیر ادامه داد: دلیل دیگر که جزو نقاط ضعف محسوب می گردد، این است که بحث تعرفه زمانی اثر خود را در قبض ها گذاشته و زمانی مشترکین متوجه افزایش شده اند که از افزایش تعرفه یک دوره گذشته و بعد مشترکین قبض خود را مشاهده نموده اند. بنابراین اثر خود را به موقع نگذاشته است.

مدقق اضافه نمود: هرچند در اردیبشهت ماه اطلاع رسانی کردیم و پشت همه قبوض به تفکیک مشترکین شرایطشان را آنالیز نموده و اگر پرمصرف بودند به آن ها اعلام کردیم و هشدار دادیم که اگر با همین شرایط مصرف نمایند، شامل افزایش تعرفه می شوند، اما برداشت این است که مشترکین به پشت قبوض خود دقت نکردند و روش اطلاع رسانی ما کافی نبوده است. البته روش های دیگر هم برای اطلاع رسانی استفاده کردیم اما اثری را که باید به موقع بگذارد نگذاشت.

به گفته وی در حال حاضر حدود 14 درصد مشترکین بالای الگوی مصرف، مصرف می نمایند.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 690

به "چرا افزایش قیمت برق، مصرف را کاهش نداد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا افزایش قیمت برق، مصرف را کاهش نداد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید