هشدار سازمان غذا و دارو درباره کیسه های چای
به گزارش مجله هاستفا، مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: بعضی از کیسه های چای می توانند میلیاردها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را وارد یک فنجان چای نمایند.

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایفدانا، مهدی انصاری دوگانه، با اشاره به نگرانی های فزاینده جهانی درباره ریسک های میکروپلاستیک ها، گفت: بسیاری از کیسه های چای تجاری از ترکیبی از الیاف طبیعی مانند کاغذ و مواد پلاستیکی مانند پلی پروپیلن یا نایلون ساخته شده اند. این مواد پلیمری برای چسباندن کیسه ها و حفظ ساختار آن ها هنگام قرار گرفتن در آب داغ استفاده می شوند. اما همین امر می تواند منجر به آزاد شدن ذرات میکروپلاستیک و نانوپلاستیک در زمان جوشاندن گردد.
وی اضافه کرد: یک مطالعه که در سال 2019 منتشر شد، نشان داد که بعضی از کیسه های چای می توانند میلیاردها ذره میکروپلاستیک و نانوپلاستیک را وارد یک فنجان چای نمایند. این ذرات با مقدار های بسیار کوچک، کمتر از 5 میلی متر برای میکروپلاستیک ها و کمتر از 100 نانومتر برای نانوپلاستیک ها هستند. مقدار کوچک این ذرات باعث می گردد که جداسازی آنها حتی با صافی های مخصوص نیز سخت باشد.
انصاری دوگانه شرح داد: اگرچه تا به امروز شواهد قاطعی که مصرف میکروپلاستیک های فراوریشده به وسیله کیسه های چای را با خطرات معینی برای سلامت انسان مرتبط کند وجود ندارد، اما مطالعات صورت گرفته روی حیوانات نشان می دهد که این ذرات می توانند باعث التهاب، استرس اکسیداتیو و آسیب های سلولی شوند. نانوپلاستیک ها به علت مقدار بسیار کوچک خود، امکان نفوذ به بافت ها و اندام ها را دارند و این مسئله نگرانی های بیشتری درباره اثرات بلندمدت این ذرات ایجاد نموده است.
وی اضافه کرد: برای کاهش این خطرات، می توان از استراتژی هایی مانند استفاده از کیسه های چای بدون پلاستیک که از مواد زیست تخریب پذیر یا تجزیه پذیر ساخته شده اند، استفاده از چای برگ های آزاد به جای کیسه های چای و بعلاوه قانون گذاری های معین تر درباره مواد استفاده شده در فراوری کیسه های چای بهره برد. این اقدامات می توانند از آزادسازی میکروپلاستیک ها جلوگیری نمایند و به حفظ سلامت انسان یاری نمایند.
انصاری دوگانه تأکید کرد: اگرچه هنوز خطرات دقیق مرتبط با مصرف میکروپلاستیک ها به طور کامل معین نشده است، اما با ادامه تحقیقات و اتخاذ روش های پایدار می توان از تعامل با این ذرات جلوگیری کرد و از سلامت انسان محافظت نمود.
منبع: دنیای سفر