خبرنگاران نخست وزیر پیشین انگلیس درباره احتمال جدایی اسکاتلند هشدار داد
به گزارش مجله هاستفا، لندن- خبرنگاران- نخست وزیر پیشین انگلیس با اشاره به گزارش جنجالی مجلس این کشور درباره ادعای نفوذ مسکو در امور داخلی انگلیس، نسبت به احتمال جدایی اسکاتلند هشدار داد.
تونی بلر سیاستمدار حرفه ای انگلیسی که در سال 1997 تا 2007 میلادی نخست وزیر انگلیس بود، در گفت وگو با شبکه خبری اسکای شرح داد که لندن، تهدیدها از ناحیه روسیه را نادیده گرفته است.
نخست وزیر پیشین انگلیس گفت: ما امروز در دنیای تازه ای زندگی می کنیم که امنیت سایبری وظیفه مهمی برای حکومت است؛ چون دولت هایی هستند که می خواهند غرب را تضعیف کنند.
وی با بیان اینکه ما از اهداف کلی دولت های مخالف آگاهیم شرح داد: باید اطمینان حاصل کنیم که اقدامات مخرب آنها را مهار می کنیم.
بلر در همین حال به فقدان اپوزیسیون فعال در انگلیس برابر احزاب سیاسی اسکاتلند اشاره کرد و گفت که از سال 2011 به این سو و پس از روی کار آمدن حزب محافظه کار، دولت راستا اشتباهی را در پیش گرفت تا به برگزاری همه پرسی جدایی اسکاتلند از انگلیس منجر شد.
در همه پرسی 18 سپتامبر 2014میلادی (27 شهریور 1393) 55 درصد اسکات ها به ماندن و 45 درصد به خروج از انگلیس رأی دادند.
در همین حال، کمیته اطلاعات و امنیت مجلس انگلیس در گزارشی که هفته گذشته منتشر شد، ادعا کرد؛ شواهد معتبر و معقولی وجود دارد که نشان می دهد روسیه در کارزارهای تبلیغاتی پیش از برگزاری همه پرسی جدایی اسکاتلند از انگلیس رخنه کرده است.
گزارش یاد شده همچنین ادعا کرده که الیگارش های (ثروتمند) روس و نزدیک به ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه با غول های تجاری انگلیس و عناصر حزب حاکم محافظه کار روابط نزدیکی داشته و به همین دلیل پاسخ دولت لندن به اقدامات مسکو همواره محدود و ناکارآمد است.
دولت روسیه این سند را بی خاصیت و در راستای ترویج روسیه هراسی نامیده است.
جنبش های جدایی طلب در اسکاتلند در سال های اخیر، به ویژه پس از رأی مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا جان تازه ای گرفته است.
نیکلا استرجن سروزیر اسکاتلند و حامیان برگزاری همه پرسی مجدد در مورد حق تعیین سرنوشت اسکاتلند معتقدند، رأی انگلیسی ها به خروج از اتحادیه اروپا، اوضاع را تغییر داده است.
سروزیر اسکاتلند آذرماه سال گذشته و پس از پیروزی حزب بوریس جانسون در انتخابات، از دولت لندن خواست تا با واگذاری اختیار قانونی برای برگزاری همه پرسی جدایی این منطقه از انگلیس موافقت کند.
وی گفت که اتفاق نظر برای برگزاری همه پرسی دوباره رو به افزایش است و ملت اسکاتلند حق دارند که برای آینده خود تصمیم گیری کنند.
با این حال جانسون با این طرح مخالفت و شرح داد که باید به نتیجه همه پرسی سال 2014 میلادی احترام گذاشته شود.
اسکات های جدایی طلب تا پیش از بحران کرونا، چندین تظاهرات اعتراضی با حضور ده ها هزار شرکت کننده برگزار کرده و فریاد استقلال طلبی سر داده اند.
منبع: ایرناbestcanadatours.com: مجری سفرهای گردشگری و تجاری و آموزشی | مجری مستقیم و کارگزار سفرهای بین المللی خارجی