بررسی انواع شبکه های 5G و مقایسه تفاوت های آن ها؛ گوشی شما به کدام یک متصل می شود؟

به گزارش مجله هاستفا، موج شبکه های 5G در دنیا آغاز شده و احتمالا تا سال 2020 به گوش همه مردم دنیا می رسد. همه تشنه هستند درباره نسل پنجم شبکه های موبایل بیشتر بدانند و چیزهای جدیدی بشنوند.

بررسی انواع شبکه های 5G و مقایسه تفاوت های آن ها؛ گوشی شما به کدام یک متصل می شود؟

عرضه آیفون های 2020 با مودم 5G و پرچم دارهای اندرویدی با تراشه مرکزی اسنپدراگون 865 که باز یک مودم 5G به صورت SoC دارد؛ یعنی افراد بیشتری می توانند در سال آینده به شبکه های فایو جی متصل شوند.

با فراگیر شدن شبکه های 5G که به حق، سریع تر از شبکه های 4G و 4G-LTE هستند و وعده تاخیر بسیار ناچیز در حد صفر را دادند؛ وقت اش رسیده شناخت بیشتری درباره انواع این شبکه ها و مقایسه آن ها داشته باشیم.

چون بسیاری از کاربران تصور می کنند فقط یک شبکه 5G با مشخصات و استاندارد مشخص و یکسان در سراسر دنیا هست. این تصور باطل است چون هم اکنون اپراتورهای موبایل بزرگ ایالات متحده مانند تی- موبایل، ورایزون، AT&T، اسپرینت و غیره؛ علاوه بر اینکه نام های متفاوتی مانند Ultra-Wideband یا 5G+ و nationwide و True Mobile 5G برای شبکه های خود انتخاب کردند؛ از مشخصات و فرکانس های رادیویی کاملا متفاوتی هم برخوردار هستند که شاید گوشی 5G شما یا گوشی که در آینده خریداری می کنید؛ بدان ها متصل نشوند.

شاید نام های مختلف برای شبکه 5G و مشخصات گوناگونی که اپراتورها اعلام کردند؛ برای شما کمی گیج کننده و سردرگم کننده باشد ولی به طور کلی باید شبکه های 5G را به دو دسته اساسی تقسیم بندی کرد: باندهای رادیویی فرکانس پایین/متوسط و امواج میلی متری به نام mmWave هم شناخته می شوند.

فایوجی مبتنی بر فرکانس های پایین/متوسط عمدتا به فرکانس های زیر 6 گیگاهرتز اطلاق می شود ولی داستان امواج میلی متری به کل چیز دیگری است و فرکانس های رده بالایی هستند که برای اولین بار در شبکه های موبایل استفاده می شوند.

هر دو نوع شبکه 5G سرعت و پهنای باندی بیشتر از 4G دارند ولی نکته اساسی اینجا است که تلفن همراه شما از کدام یک پشتیبانی می کند؟ مثلا، شایعه شده است آیفون های جدید اپل در سال آینده فقط از یک طیف فرکانس های 5G پشتیبانی می کنند یا هم اکنون برخی از گوشی های رده بالای دنیا که با پشتیبانی از 5G عرضه شدند؛ قابلیت اتصال به برخی اپراتورها را ندارند.

در ادامه به بررسی مختصر هر دو نوع فرکانس ها و شبکه های 5G پرداخته و کمی درباره تفاوت های آن ها صحبت می کنیم:

قابل اعتماد و قدیمی: باندهای فرکانس پایین و متوسط

اگر بخواهیم با شایعات اعتماد کنیم؛ باید گفت ارزان ترین آیفون های 5G سال آینده فقط از این طیف فرکانس های شبکه های نسل پنجم موبایل پشتیبانی می کنند. باندهای رادیویی فرکانس پایین و متوسط سابقه طولانی در صنعت موبایل و مخابرات داشته و قبلا هم برای انتقال دیتا استفاده شدند.

این امواج که زیر 6 گیگاهرتز هستند؛ گستره وسیعی تری دارند یا به عبارت دیگر برد موثر طولانی تری خواهند داشت ولی قدرت و پهنای باند آن ها پایین است که باعث می شوند شبکه های 5G مبتنی بر امواج میلی متری از آن ها سریع تر باشند.

افرادی که در نزدیکی آنتن های این فرکانس های باشند؛ بدون نیاز به فرستنده یا تقویت کننده میانی قادر به استفاده از اینترنت با سرعت بالایی خواهند بود. در واقع، یک پیاده سازی روی شبکه های موبایل 4G با استانداردهای جدید است. توسعه این شبکه ها آسان تر و سریع تر است. به همین خاطر، اپراتوری مانند تی-موبایل سراسر کشور امریکا را در بازه ای کم زیر پوشش شبکه 5G برده است. در این شبکه ها از نظر تئوری ، صدها میلیون کاربر می توانند همزمان کار کنند.

سرعت این نوع 5G در بهترین حالت به مرز 300 الی 400 مگابیت عملی می رسد در حالی که سرعت شبکه های 4G اپراتورهایی مانند اسپرینت نهایتا 100 مگابیت است. بنابراین؛ هنوز سریع تر و بهتر از شبکه های 4G هستند و به راحتی می توانید فیلم و سریال های شبکه نتفلیکس را استریم یا پخش ویدیوی 4K داشته باشید.

بزرگ ترین مزیت شبکه های 5G زیر 5 گیگاهرتز، دسترس پذیری و قابلیت اطمینان پذیری بالای آن ها است. اگرچه سرعت کمتری دارند ولی دامنه بیشتری داشته و شهرهای بیشتری زیر پوشش آن قرار می گیرند.

سریع اما ناقص: امواج میلی متری

از همان نخستین روزهای توسعه شبکه های فایوجی، بحث استفاده از امواج میلی متری برای رسیدن به پهنای باند و سرعت بیشتر مطرح شد. امواجی که در دنیای موبایل و مخابرات برای انتقال دیتا بی سابقه و کاملا بکر هستند.

هم اکنون، برخی از اپراتورهای موبایل دنیا مانند ورایزون در برخی مناطق، تی -موبایل و AT&T شبکه های 5G خود را مبتنی بر mmWave راه اندازی کردند. البته، این اپراتورها شبکه های فایوجی زیر 6 گیگاهرتز هم دارند یا اینکه فقط در بخشی از شهرها دسترسی به فایوجی میلی متری وجود دارد.

براساس تست های سرعت صورت گرفته در سایت سی نت، سرعت شبکه های 5G مبتنی بر امواج میلی متری AT&T به مرز 1.8 گیگابیت می رسد که چندین برابر حداکثر سرعت باندهای رادیویی فرکانس پایین/متوسط است.

شایعه است آیفون های گران قیمت 2020 مبتنی بر این نوع 5G عرضه می شوند.

اما امواج رادیویی میلی متری دارای سرعت و پهنای باند بالایی هستند ولی به همان اندازه برد کوتاه و ضعیفی دارند. یعنی به علت دامنه محدودتر نسبت به فرکانس های زیر 6 گیگاهرتز، نیاز به تقویت کننده ها و فرستنده های بیشتر دارند.

وقتی یک آنتن را در منطقه ای از شهر قرار می دهید؛ لزوما همه افراد ساکن در آن منطقه نمی توانند به 5G وصل شوند و باید فرستنده های بیشتری در نقاط کور یا نقاطی که موانع هستند نیز استقرار پیدا کنند. این نوع 5G به شدت در مقابل ساختمان های بلند و بتنی ضخیم، ساخت وسازهای فولادی عظیم و موانع دیگر فیزیکی ضعیف است.

البته، فناوری با گذشته زمان بهتر می شود و شاید در آینده برخی از مسائل شبکه های 5G میلی متری برطرف شود. در حال حاضر، این شبکه ها بیشتر برای مصارف خانگی یا محدود در یک شعبه و محوطه مانند دانشگاه مناسب هستند. چون افراد با مسافت کم می توانند به اینترنتی سریع دسترسی داشته باشند.

ورایزون یکی از اپراتورهایی است که سرویس 5G خانگی خود را با همین تصور آغاز کرده است.

همه چیز به مودم دستگاه شما مربوط است

از کجا بفهمیم گوشی ما یا اسمارت فونی که می خواهیم سال آینده بخریم؛ از کدام نوع 5G پشتیبانی می کند؟

همه چیز به مودم 5G نصب شده روی گوشی بستگی دارد. مثلا، برخی از مودم های 5G اینتل فقط از امواج زیر 6 گیگاهرتز پشتیبانی می کنند. تراشه های جدید کوالکام و هواوی از هر دو فرکانس های 5G پشتیبانی به عمل آورده و در نهایت نباید دغدغه ای وجود داشته باشد.

اگر این روزها قصد خرید یک گوشی 5G دارید؛ حتما باید مشخصات مودم آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید با کدام اپراتورها کار می کند.

منبع

نماشو: شبکه تبلیغاتی نماشو | آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، ثبت آگهی رایگان، آگهی رایگان اینترنتی، رپورتاژ رایگان

منبع: یک پزشک
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 1949

به "بررسی انواع شبکه های 5G و مقایسه تفاوت های آن ها؛ گوشی شما به کدام یک متصل می شود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بررسی انواع شبکه های 5G و مقایسه تفاوت های آن ها؛ گوشی شما به کدام یک متصل می شود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید