چه تعداد تب، مرورگر را از نفس می اندازد؟
به گزارش مجله هاستفا، بی شک، تب های مرورگر موضوعی بحث برانگیز هستند. اگر تصویری از دسکتاپ خود با بیش از 10 تب باز به اشتراک بگذارید، بدون شک نظرات متعددی در خصوص آن دریافت خواهید کرد. اما آیا تمام این تب ها واقعاً به عملکرد مرورگر شما آسیب می رسانند؟ بیایید با هم آنالیز کنیم.
به نظر منطقی می رسد که فرض کنیم هرچه تعداد تب های باز در مرورگر شما بیشتر باشد، مرورگر باید سخت تر کار کند. بنابراین، اگر دائماً ده ها تب منابع مرورگر را اشغال نمایند، عملکرد آن باید به طور منفی تحت تأثیر قرار گیرد. با این حال، این همواره درست نیست. مرورگرهای مدرن ترفندهای جالبی در آستین خود دارند. در ادامه به همین موضوع می پردازیم.
روش تست
برای اینکه کارایی مدیریت حافظه مرورگرهای کروم، فایرفاکس و اج را مورد آنالیز قرار دهم، از بنچمارک مرورگر Speedometer 3.0 استفاده نموده ایم. در چنین آزمایشی، عوامل زیادی می توانند بر نتایج تاثیر بگذارند؛ به خصوص مشخصات کامپیوتر و وب سایت هایی که باز می کنیم.
برای اینکه نتایج تا حد ممکن قابل اعتماد باشند، پنج وب سایت مختلف را بارگذاری می کنیم، تست Speedometer را اجرا می کنم، دوباره همان پنج تب را باز می کنیم، تست را اجرا می کنیم و این روند را تا زمانی که 30 تب باز گردد، تکرار می کنیم.
باید بگوییم که برای این تست، کامپیوتر مبتنی بر ویندوز 11، 16 گیگابایت رم، پردازنده Ryzen 5 3600 و 500 گیگابایت حافظه داخلی استفاده شده است. برای مرورگرهای کروم، فایرفاکس و اج هم از همان تنظیمات پیش فرض استفاده نموده ایم. در نتایج این تست، امتیازهای دقیق اهمیت ندارند؛ بلکه مهم تر، ثبات عملکرد با باز شدن تب های بیشتر در مرورگر است.
نتایج تست تب مرورگر
خبر خوب برای علاقه مندان به باز نگه داشتن تب های زیاد! هر سه مرورگر عملکرد ثابتی را علی رغم باز شدن تب های بیشتر و بیشتر ارائه داده اند. مودار زیر امتیازات Speedometer 3.0 را برای زمانی که تب های زیادی را باز می گذارید، نشان می دهد.
مرورگر مایکروسافت اج بیشترین تغییر را در امتیازات داشت، اما همانطور که می بینید، با باز کردن تب های بیشتر، عملکرد آن بدتر نمی گردد. به طور عجیبی، دو امتیاز ضعیف تر در دو انتهای طیف قرار داشتند؛ 1 تب و 30 تب. این به ما می گوید که تب ها تأثیر بسیار کمی بر عملکرد مرورگر داشته اند.
عملکرد فایرفاکس و کروم همبستگی بیشتری داشت و باز هم، به نظر نمی رسد امتیازات هیچ ارتباطی با تعداد تب ها داشته باشند. هر دو مرورگر با باز بودن تنها یک تب و 30 تب، امتیاز بسیار مشابهی کسب کردند. همه این نتایج، از جمله نتیجه مربوط به اج، نشان می دهند که من می توانستم تب های بیشتری را باز نگه دارم و عملکرد همچنان ثابت باقی می ماند.
با این حال، اگر ویژگی های صرفه جویی در عملکرد و حافظه مرورگر را خاموش کنیم چه اتفاقی می افتد؟ برای این کار تمام گزینه های مربوط به بخش Optimize Performance مرورگر اج را غیرفعال کردیم و بار دیگر این تست را با 30 تب باز شده تکرار کردیم. امتیاز به دست آمده تنها 10.9 بود. این پایین ترین امتیازی است که برای اج به دست آوردیم، اما همچنان تفاوت فاحشی نیست.
مرورگرها به خوبی حافظه را مدیریت می نمایند
مرورگرهای وب مدرن دارای ویژگی های داخلی هستند که اطمینان می دهند با باز گذاشتن تعداد زیادی تب، عملکرد مرورگر افت نکند. همانطور که گفته شد، کروم، فایرفاکس و اج همگی دارای نوعی از ویژگی های صرفه جویی در حافظه یا بهینه سازی عملکرد هستند که به آزادسازی حافظه در پس زمینه یاری می نمایند. بعضی از این ویژگی ها قابل روشن یا خاموش کردن هستند، اما بخش زیادی از آن ها به صورت پیش فرض در هسته مرورگر تعبیه شده اند.
این مفهوم بسیار شبیه به نحوه مدیریت حافظه گوشی های هوشمند آیفون و اندروید است. بر خلاف تصور رایج، احتیاجی به بستن دائمی اپلیکیشن های در حال انجام در پس زمینه گوشی نیست. اگر برای مدتی از یک برنامه استفاده ننموده باشید، به طور اتوماتیک در پس زمینه به حالت تعلیق درمی آید. بدون هیچ نگرانی، همین موضوع در خصوص مرورگرها نیز صدق می نماید.
این آزمایش های غیرعلمی چه نتیجه ای برای ما دارند؟ در واقع، تعداد تب های باز شده شما احتمالا (در حد متعارف) باعث کندی عملکرد مرورگر نمی گردد. حتی اگر کنترل های ظاهری بهینه سازی عملکرد را غیرفعال کنید، همچنان قابلیت های داخلی کافی برای مدیریت مؤثر تب ها وجود دارد. آیا احتیاج است دائماً ده ها تب باز نگه دارید؟ احتمالاً خیر. اما آیا این کار باعث کندی محسوس مرورگر می گردد؟ به احتمال زیاد نه. در نهایت باید بگوییم که برای خرید لپ تاپ می توانید به فروشگاه خبرنگاران سر بزنید.
منبع: HowToGeek
منبع: دیجیکالا مگ