مصون شدن بدن با تزریق یک دوز واکسن کرونای حاوی نانوذرات استنفورد
به گزارش مجله هاستفا، طبق پژوهش جدید که در ژورنال Central Science به چاپ رسیده، این واکسن هنوز در مراحل اولیه واقع شده است و وارد مراحل آزمایش بالینی نشده.
به گزارش خبرنگاران به نقل از دیجیاتو، تیمی از محققان در حال توسعه نوع جدیدی از واکسن کرونا با نانوذرات حاوی پروتئین یکسان با شاخک ویروس هستند که برای ایمن سازی بدن، تنها باید یک دوز از آن تزریق گردد.
طبق پژوهش جدید که در ژورنال Central Science به چاپ رسیده، این واکسن هنوز در مراحل اولیه واقع شده است و وارد مراحل آزمایش بالینی نشده. با این وجود می تواند به عنوان جایگزین ارزان تر واکسن های کنونی مورد استفاده قرار بگیرد و بجای دو دوز، برای مصونیت بدن تنها به یک دوز تزریق احتیاج دارد.
شاخک های ویروس کرونا باعث ورود آن به بدن می شوند و جهش های اخیر در بریتانیا و آفریقای جنوبی روی همین بخش تاثیر گذاشته و سرعت شیوع آن را افزایش داده است. طبق گفته پژوهشگران استنفورد، شاخک های ویروس کرونا احتمالا به عنوان آنتی ژن استفاده می شوند که وجود آن ها در بدن، پاسخ سیستم ایمنی را در پی دارد.
یکی از پژوهشگران استنفورد به نام پیتر اس.کیم اعلام نموده:
هدف ما ساخت یک واکسن کرونا تک دوز است که برای نگهداری و انتقال به زنجیره سرما احتیاج نداشته باشد. اگر پیروز شویم، یک واکسن ارزان تر فراوری می گردد. هدف این واکسن کشورهای با درآمد کم و متوسط خواهد بود.
واکسن های حاوی نانوذرات منحصر به فرد هستند. واکسن هایی که بتوانند آنتی ژن ها را به همراه ویروس انتقال دهند، معمولا کارایی بیشتری نسبت به واکسن هایی دارند که تنها شامل بخش های جدا شده از ویروس می شوند. با این وجود نمونه اول به زمان بیشتری برای فراوری احتیاج دارد، اغلب عوارض جانبی ایجاد می نماید و همچنین به دمای پایین برای نگهداری و ذخیره احتیاج دارد.
واکسن های نوکلئیک اسید مانند واکسن های mRNA مانند واکسن های فراوریی فایزر و مدرنا که مجوز استفاده اضطراری در آمریکا دریافت نموده اند، زودتر از واکسن های نانوذرات به فراوری می رسند، با این حال هزینه ساخت بالایی دارند و باید دو دوز از آن ها به افراد تزریق گردد.
آزمایش های اولیه واکسن کرونا پژوهشگران استنفورد توانسته تنها با تزریق یک دوز به موش ها، مصونیت ایجاد کند. این واکسن به گونه ای طراحی شده که بتوان به سادگی به آن دسترسی پیدا کرد و انتقال و نگهداری آن ساده تر باشد. این واکسن سطح آنتی بادی بدن را افزایش می دهد و می تواند ویروس را خنثی کند.
با وجود تمام این موارد، توسعه آن هنوز در مراحل ابتدایی واقع شده است و در صورتی مورد استفاده عموم قرار می گیرد که آزمایش های بالینی را با پیروزیت پشت سر بگذارد.
منبع: جام جم آنلاینbestcanadatours.com: مجری سفرهای گردشگری و تجاری و آموزشی | مجری مستقیم و کارگزار سفرهای بین المللی خارجی