مادة باکتری کش در شیر مادر
به گزارش مجله هاستفا، شیر مادر محتوی موادی است که می توانند باکتری های عامل برخی مسمومیت های غذایی و اسهال را از بین ببرند.

مترجم: زهرا راهنمایی منش
منبع:راسخون
شیر مادر محتوی موادی است که می توانند باکتری های عامل بعضی مسمومیت های غذایی و اسهال را از بین ببرند.
گروهی از پژوهشگران ژاپنی آنتی بیوتیک تازهی را به نام لاکتوفلیسین از شیر مادر جدا نموده اند. این ماده یکی از مشتقات پروتئین موجود در آغوز است. آغوز که مایع پیش از شیر است، در دوران بارداری، با عمل هورمون های هیپوفیز اوسیتوسین و پرولاکتین تشکیل می گردد.
پژوهشگران ژاپنی، پروتئین آغوز را به چندین پپتید تقسیم کردند و ویژگی های آنتی بیوتیک آن ها را آنالیز کردند. تنها یکی از این مولکول ها در برابر باکتری ها مؤثر بود: لاکتوفلیسین. از سوی دیگر، این مولکول بسیار بیش تر از پروتئینی که از آن به وجود آمده است، اثر ضد باکتری دارد.
این آنتی بیوتیک تازه سبب نابودی سویه بسیاری از باکتری های عامل مسمومیت های غذایی و اسهال است. بعلاوه ضد لیستر یا مونوسیتوژنی که باعث عفونت حاصل از باسیل های نوع لیستریا می گردد و ضد بعضی سویه های اشریشیاکلی1 و باکتری های عامل اسهال عمل می نماید.
لیستریوز در افراد دچار کمبود ایمنی باعث مسمومیت های غذایی خطرناک می گردد. سپس به شکل عفونت های موضعی و غالبا مننگوانسفالیت (التهاب مغز و پرده های آن) بروز می نماید. این عفونت ها در شیرخواران کشنده اند و شایع ترین شکل بالینی آن ها، عفونت روزهای اول تولد، از راه جفت یا عفونت هنگام زایمان است.
1. یکی از گونه های باکتری های محرک، میله ای و گرم منفی به طور عادی در رودة انسان وجود دارد و گاهی در مجاری ادرار فراوری عفونت می نماید.
منبع: راسخون