خواص و مضرات مصرف روغن دنبه چیست؟

به گزارش مجله هاستفا، روغن دنبه از آنجا که دارای طبع گرم بوده برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید است؛ چراکه به اعتقاد طب سنتی، خوراکی هایی که دارای طبع گرم هستند، برای سلامتی انسان مفیدترند.

خواص و مضرات مصرف روغن دنبه چیست؟

یک متخصص طب سنتی گفت: یکی از روغن هایی که از قدیم الایام مورد استفاده مردم ما بوده روغن دنبه است که از چربی گوسفندی به دست می آید و دارای خواص و مضراتی بوده که ضروری است آن ها را بدانیم.

نعمت اله مرادی اظهار کرد: روغن دنبه، به یکی از روغن های طبیعی گفته می گردد که از چربی گوسفند که در دم حیوان قرار گرفته است، ساخته می گردد.

وی ادامه داد: روغن دنبه خواص و مضراتی دارد که در طب سنتی از آن بسیار یاد شده؛ استفاده از آن با توجه به صحبت های ضدونقیضی که درباره اش وجود دارد، باید با احتیاط انجام گردد.

این متخصص طب سنتی با اشاره به این که مصرف کردن روغن دنبه برای افرادی که تحرک فیزیکی کمی دارند، توصیه نمی گردد، اضافه کرد: بعلاوه، استفاده از این روغن برای بیماران قلبی و سالمندان و افراد مبتلا به دیابت و چربی خون نیز اکیداً ممنوع است.

وی با اشاره به این که روغن دنبه از روغن های حیوانی است که در طب سنتی، خواص بسیاری برای آن ذکر شده، مطرح کرد: روغن دنبه از آنجا که دارای طبع گرم بوده برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید است؛ چراکه به اعتقاد طب سنتی، خوراکی هایی که دارای طبع گرم هستند، برای سلامتی انسان مفیدترند.

مرادی با اشاره به این که مصرف روغن دنبه و استفاده از آن در پخت وپز، باعث کاهش کلسترول بد خون و بالارفتن سطح کلسترول خوب می گردد، توضیح داد: با وجود این باید توجه داشت که روغن دنبه به دلیل دارابودن مقادیر زیادی از اسید های چرب اشباع شده، در صورتیکه در مصرف آن افراط گردد ممکن است عوارضی برای بیماران قلبی و افراد مبتلا به کلسترول بالا ایجاد کند.

این متخصص طب سنتی با بیان این که در طب سنتی از روغن دنبه به عنوان مکملی برای تناسب اندام استفاده می گردد، اضافه کرد: این روغن دارای مواد مغذی و ویتامین های مختلف و بعلاوه حاوی اسید های چرب گیاهی است.

وی اضافه کرد: استفاده از روغن دنبه به تقویت قوای جسمانی، بهبود تراکم استخوان و بالا رفتن استقامت بدن و مبارزه با بیماری ها یاری زیادی می نماید، مصرف روغن دنبه برای کسانی که دچار شکستی استخوان شده اند، نیز مفید بوده و به جوش خوردن سریع تر استخوان یاری می نماید.

مرادی با اشاره به این که روغن دنبه با خاصیت سم زدایی که دارد، می تواند برای پاکسازی روده ها، تصفیه خون و بهبود عملکرد دستگاه گوارشی استفاده گردد، توضیح داد: روغن دنبه با اسید های چربی که دارد، قادر است مستقیماً به واسطه کبد جذب شده و به عنوان یک منبع انرژی از آن استفاده گردد.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: بعلاوه، در طب سنتی از روغن دنبه برای درمان افسردگی نیز استفاده شده و آغشته کردن پوست به روغن دنبه باعث شفاف شدن پوست و برطرف تیرگی های صورت می گردد.

وی با بیان این که تفاله به جامانده از روند تهیه روغن دنبه، در صورتی قابل خوردن است که سیاه و سوخته نباشد؛ اما استفاده از روغن دنبه ای که سوخته باشد، باعث ایجاد خلط بد در بدن می گردد، مطرح کرد: استفاده از روغن دنبه به دفعات و حجم زیاد برای بیماران قلبی و عروقی به هیچ عنوان مناسب نیست.

مرادی اضافه کرد: این ماده خوراکی با داشتن اسید های چرب اشباع شده باعث سفت شدن دیواره رگ ها و بروز حملات قلبی می گردد، بعلاوه روغن دنبه برای افراد مبتلا به اضافه وزن، کلسترول بالا و افراد کم تحرک مناسب نیست؛ هرچند در کل، افراط در مصرف روغن دنبه باعث بروز آسیب های ناشی از بالا رفتن چربی در بدن می گردد.

منبع: فرادید
انتشار: 6 مهر 1401 بروزرسانی: 6 مهر 1401 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 10909

به "خواص و مضرات مصرف روغن دنبه چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص و مضرات مصرف روغن دنبه چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید