کوشش ناموفق طنازان آپارتمان نشین در میانبر تلویزیون، دلیل طولانی کردن سریال با ماجراهای تکراری و مسائل ساختاری، چیست؟

به گزارش مجله هاستفا، میانبر مدتی در آنتنِ شبکه 5 سیما جا خوش نموده اما به دلیل نگاه کلیشه ای به سوژه ها، کاستی در ساختار هنری و کارگردانی و شخصیت هایی که از تیپ فراتر نرفتند در سرگرم کردن و شادی بخشی حداقلی مخاطب، عاجز است.

کوشش ناموفق طنازان آپارتمان نشین در میانبر تلویزیون، دلیل طولانی کردن سریال با ماجراهای تکراری و مسائل ساختاری، چیست؟

جهت دریافت خدمات اجرای روف گاردن با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. روف گاردن و بام سبز با بهترین قیمت و بهترین کیفیت را از ما بخواهید.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرنگاران، بعد از کش و قوس و خالی بودن جای سریال ایرانی روی آنتن شبکه 5 سیما، میانبر سریال نوروزی این شبکه تلویزیونی شد. البته این سریال با مشارکت سیمای استان ها با موضوع انتخاب به بهانه انتخابات پخش خودش را از شبکه 5 شروع کرد. با اضافه کردن بازیگران جدید و داستان ها و ماجراهای جدید آپارتمان نشینی در کلان شهرها به خصوص تهران و مسائل اغلب ساکنان و همسایه ها، وارد رقابت و ماراتن نوروزی شد.

میانبر تنورِ بی رمق سریال های نوروزی تلویزیون را داغ نکرد اما مثلِ بعضی از مجموعه های دیگر نوروزی، با حاشیه همراه شد؛ از رسانه ای شدن اشتباهِ نام کارگردانش و حاشیه های مجازی امیر نوری. حاشیه هایی که محمد صالحیان تهیه نماینده سریال را به واکنش واداشت و گفت: متأسفانه اشتباهی رخ داد که دوستان و همکاران مطبوعاتی مرتکب شدند و نمی دانم از کجا راه پیدا کرد؛ واقعیت ماجرا این است که ما از ابتدا نام یزدان فتوحی را به عنوان کارگردان اعلام کردیم. در وهله بعدی اتمام قرارداد امیر نوری مصادف شد با حاشیه هایی که در فضای مجازی پدید آوردند. و طبیعی است برای فصل دوم از بازیگران جدید بهره می بریم. امیدواریم شاهد چنین اشتباهاتی نباشیم و بازیگران ما به لحظه دچار چنین رفتارهایی نشوند.

داستانِ میانبر در آپارتمانی چند واحدی می گذرد که ساکنان آن با مسائلی روبرو می شوند و با انتخاب مدیر ساختمان ماجراهایی اتفاق می افتد. سریالی که در شرایط کرونا به فیلمبرداری اش ادامه می دهد؛ گرچه بازیگرانی مثل سیاوش چراغی پور در این راستا کنار رفتند اما تهیه نماینده سریال به جهت داستان ها و روایت های جدید، به دنبال بازیگران جدید رفت. بازیگرانی همچون رضا شفیعی جم به کار اضافه شدند اما مذاکرات برای اضافه شدن بازیگران دیگری چون یوسف تیموری، مهران غفوریان و حتی حمید لولایی ادامه دارد.

سریال هایی مثل خانه سبز، همسران، زیر آسمان شهر با موضوع آپارتمان نشینی ساخته شده اند و جزو سریال های ماندگار تلویزیون اند. البته در ادامه سیما به سراغ سریال های آپارتمانی دیگری همچون هیئت مدیره و مجموعه هایی از این دست رفت اما یکی پس از دیگری تکرار شدند تا به میانبر رسید. مدیر ساختمان اولین بخش جدید سریال های آپارتمانی است که عمدتاً به این موضوع پرداخته اند. در این میان میانبر برای فرار از این تکرار به سراغ موضوع کرونا و بعضی از موضوع های به روز اجتماعی هم رفته است.

در قسمت های نوروزی، شاهد ورود فردی چینی به قصه بودیم که می گفتند حامل ویروس کرونا است و در آخر تعیین شد اشتباه فکر می کردند. همچنین پا را فراتر گذاشته و با شخصیتی به نام میلانی - اشکان اشتیاق- به سراغ آموزش مجازی در شرایط کرونایی رفته است. او با یاری چند نفر از دوستان خود شبکه آموزش مجازی راه اندازی نموده و در این جهت تعدادی از اهالی ساختمان نیز درگیر این شبکه می شوند.

بازیگران طنز با سابقه ای در این مهمانی آپارتمانی سریال میانبر مثل غلامرضا نیکخواه حضور دارند اما آنچنان که باید و شاید نتوانسته اند مخاطب را سرگرم خود نمایند. قاعدتاً نمی توانند آن جهتی را بروند که خانه سبز و زیر آسمان شهر رفتند و مخاطب منتظر فازهای بعدی آن سریال ها بودند؛ چون مثلاً در خانه سبز تلویزیون هر قسمت داستان و محتوایی داشت و حرف های مهمی را می زد و در زیر آسمان شهر با چاشنی طنز گفتنی های بسیار برای مخاطبین داشت اما میانبر هنوز به آن صندلی نرسیده است.

تلویزیون در نوروز 1399 با 4 سریال در خدمت مخاطب خانه نشینی است که این روزها به دلیل شیوع بیماری کرونا بیشتر اوقات خودش را در خانه سِیر می نماید. سریال هایی که با توجه به مناسبت نوروز قرار بوده طنزش بیشتر از رئال باشد. مجموعه تلویزیونی میانبر ساخته یزدان فتوحی یکی از این 4 سریالی است که ضعف های فراوان مضمونی، محتوایی و ساختاری دارد و از سایر سریال های نوروزی ضعیف تر و عقب تر است.

میانبر درامی اجتماعی و آپارتمانی است که در موضوع و پرداخت داستانی و هنری هیچ حرفی برای گفتن ندارد. توجه به مناسبات زندگی آدم ها و موضوع های متنوع که می توانند از زوایای نوآوری و خلاقیت در داستان سازی و ساختار درام و پردازش تصویری در این سریال صندلیی مناسب داشته باشند.

به دلیل نگاه کلیشه ای به سوژه ها و کاراکترها ابتر مانده و نتوانسته مخاطب را سرگرم و با خودش همراه کند. تنوع و تعدد آدم های سریال و درگیر شدن آنها با مسائل داخلی و خانوادگی و در امتداد آن مسائل آپارتمانی در روابط با همسایه ها و رویدادهای اجتماعی می توانست میانبر را از کسالت و بی رونقی نجات دهد اما اینگونه نشده و تماشاگر در جریان تماشایش صرفاً یکسری حرف ها، رفتارها و ماجراهای تکراری را مشاهده می نماید.

فاجعه بارتر اینکه میانبر ناموفق در درام سازی بنا داشته طنز هم باشد اما طنازی های آنها در حد لودگی آدم ها مانده و هیچ کدام از شخصیت ها نتوانستند از تیپ سازی فراتر بروند و بازی های خوبی را به نمایش نگذاشته اند. دلیل و ضرورت ساخت چنین سریال هایی که دچار کاستی های فراوان در سوژه، داستان سرایی، ساختار هنری،کارگردانی و همچنین فارغ از نگاه تحلیلی و قابل تأمل اجتماعی اند، تعیین نیست!

میانبر افزون بر اشکال های فیلمنامه نویسی و عدم جذابیت های تصویری و بصری در سرگرم سازی و شادی بخشی حداقلی مخاطب هم عاجز است. این سریال با بضاعت کنونی در حد یک فیلم تلویزیونی ظرفیت دارد و نتیجه طویل کردن آن فقط هدر دادن بودجه و خسته کردن مخاطب است.

این سریال تلویزیونی تا ماه رمضان و حتی به قولِ تهیه نماینده میانبر نوروزی حتی امکان روی آنتن ماندن در ایام ماه مبارک رمضان را هم دارد؛ باید دید یزدان فتوحی (کارگردان) و بازیگرانش مخاطب را تا آن روز با چه ترفند، داستان و ماجراهای، مخاطب را همراه خواهند کرد.

منبع: تسنیم
انتشار: 18 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 3249

به "کوشش ناموفق طنازان آپارتمان نشین در میانبر تلویزیون، دلیل طولانی کردن سریال با ماجراهای تکراری و مسائل ساختاری، چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوشش ناموفق طنازان آپارتمان نشین در میانبر تلویزیون، دلیل طولانی کردن سریال با ماجراهای تکراری و مسائل ساختاری، چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید