دستیابی به فرمولاسیون نانو داروی گیاهی درمان سالک توسط محققان ایرانی

به گزارش مجله هاستفا، ایسنا نوشت: پژوهشگران انستیتو پاستور ایران با همکاری محققان دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهیدبهشتی به فرمولاسیون نانو داروی گیاهی درمان سالک دست یافتند که به گفته آنها نتایج آزمون های بالینی این نانودارو بر روی موش های آلوده موفقیت آمیز گزارش شده است.

دستیابی به فرمولاسیون نانو داروی گیاهی درمان سالک توسط محققان ایرانی

طاهره زاده مهریزی، دانشجوی مقطع دکتری انستیتو پاستور ایران، با بیان اینکه بیماری سالک در سال های اخیر شیوع قابل توجهی یافته و دامنه شیوع آن به آمریکا و اروپا رسیده است، گفت: با توجه به گسترش روزافزون بیماری سالک، اخیرا معرفی روش های درمانی جدید این بیماری در اولویت سازمان جهانی بهداشت نهاده شده است؛ از این رو توسعه روش های مؤثر درمانی جدید یکی از نیازهای جامعه جهانی، به ویژه کشورهای کانون این بیمانی تلقی می گردد.

وی، داروهای درمان این بیماری را وارداتی دانست و ادامه داد: این امر موجب خروج میزان زیادی ارز از کشور می گردد، از طرفی این داروها عوارض جانبی و هزینه درمان بالایی را به بیمار تحمیل می نماید؛ چراکه دوره درمان این بیماری طولانی است.

مهریزی افزود: بر این اساس در مطالعات اخیر یک نانو داروی گیاهی مشتق شده از درخت توس سنتز کردیم که عیوب داروهای گران قیمت وارداتی را مرتفع می نماید. این نانودارو به وسیله نانوحامل های پلیمری مشتق شده از پوست خرچنگ به محل سلول آلوده منتقل شده است.

این محقق با اشاره به اثرات نانو ذرات استفاده شده در این نانودارو، گفت: با یاری فناوری نانو موفق شدیم میزان دوز درمانی دارو را افزایش و سمیت دارو را کاهش دهیم. همچنین استفاده از نانوحامل جهت انتقال دارو موجب رهاسازی آهسته و پیوسته دارو و بهبود نفوذپذیری آن به سلول آلوده به انگل شد.

وی به تشریح روند ارزیابی این نانودارو پرداخت و اظهار کرد: در این طرح از عصاره درخت توس به عنوان ماده حاوی بتولنیک اسید به عنوان ماده اولیه فراوری نانودارو استفاده شده و سپس از سنتز دارو و بارگذاری آن در نانوحامل های کیتوزان، ساختار نانوذرات حامل دارو به وسیله آزمون های میکروسکوبی و طیف سنجی مورد ارزیابی و تائید نهاده شد.

مهریزی تهیه فرمولاسیون مناسب و استفاده از حلال جدید دوز درمانی برای افزایش دارو را از دیگر مراحل اجرای این طرح نام برد و یادآور شد: دارو به روش برون تنی بر روی سلول های کشت شده ماکروفاژ صفاق موش و به روش درون تنی بر روی موش های مبتلا به بیماری سالک مورد ارزیابی و در خاتمه اثرات درمانی دارو به وسیله اندازه گیری قطر زخم، کاهش بار انگلی و همچنین روش های آنالیز انگل در بافت و روش های پاتولوژی مورد تائید نهاده شد.

این اختراع با عنوان بتولنیک اسید بارگذاری شده در نانو ذرات کیتوزان :فرمولاسیونی جدید برای درمان لیشمانیا ماژور با شماره 948 به ثبت رسید.

این تحقیقات از سوی طاهره زاده مهریزی دانشجوی مقطع دکتری و دکتر امیتیس رمضانی و دکتر مهدی شفیعی اردستانی از اعضای هیأت علمی انستیتو پاستور ایران، دکتر نریمان مصفا و دکتر مصطفی حاجی ملاحسینی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دکتر علی خامسی پور عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرایی شده و نتایج آن در مجله Scientific reports با ضریب تأثیر 4.22 منتشر شده است.

5656

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 18 اسفند 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 6

به "دستیابی به فرمولاسیون نانو داروی گیاهی درمان سالک توسط محققان ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستیابی به فرمولاسیون نانو داروی گیاهی درمان سالک توسط محققان ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید